השווארמה של הפטריות

צילום: רפי לוינסון, סטיילינג: בן עייש ושירן פינטו
צילום: רפי לוינסון, סטיילינג: בן עייש ושירן פינטו
חדש על המדף: מוצרים מוגמרים על בסיס פטריות טריות

חברת 'מרינה פטריות הגליל' החלה לייצר מוצרים מוגמרים על בסיס פטריות טריות. את הביכורים קטף המבורגר הפטריות של מרינה, שמצליח לקצור שבחים רבים ותופס את מקומו במטבח הישראלי. כעת יוצאת למדפים 'שווארמה פטריות טבעונית' הראשונה מסוגה בישראל, מכילה 67 אחוז פטריות טריות, בצל מטוגן, נתחי סויה ותבלינים. המוצר מופחת נתרן ועומד בתנאי הסף של משרד הבריאות.

מומלץ להגיש את השווארמה בהליך חימום קצר על מחבת או בתנור. להשגת אפקט אידוי מומלץ על הוספת רבע כוס מים למחבת. טיגון במים לפני ההגשה פותח את טעמי השווארמה וריח נפלא ממלא את המטבח.

במבחני טעימה שנערכו לאחרונה עם מיטב השפים בארץ, קיבל המוצר ציון 'מצוין' והוגדר כ"בעל טעם משובח". המוצר נארז במפעל באריזה באווירה מבוקרת (MAP). המוצר מצונן ומוכן לאכילה, בעל חיי מדף ארוכים של עשרים ואחת יום.

רוני סופר, סמנכ"ל השיווק 'מרינה פטריות הגליל': "שווארמה פטריות היא עוד מוצר מוצלח שלנו לקהל הטבעוני, למחפשים תחליפי בשר ופתרון נפלא למשפחות עם ילדים. למוצר שפע יתרונות בריאותיים והטעם נהדר. ככלל, הקהל הישראלי אוהב מאוד פטריות ובמשך 30 שנות פעילות החברה אנו עדים למגמה מובהקת של עליית צריכת הפטריות בישראל מ-50 גרם לשנה לנפש ל 1.7 ק"ג לשנה. זו כשלעצמה צמיחה מרשימה. השווארמה החדשה מצטרפת להמבורגר ובמקביל אנו מפתחים  מוצרים נוספים על בסיס פטריות מרינה המשובחות".

מוגש באריזת 330 גרם, מתאים כתוספת לארוחה או כמנה עיקרית. מחיר מומלץ לצרכן: 29.90 שקלים ליחידה. (כשר למהדרין) ניתן למצוא במקרר הירקות ברשתות השיווק.

המלצת הגשה: שווארמה פטריות בטורטייה/לאפה. יש לחמם את השווארמה על מחבת בתוספת רבע כוס מים ולהקפיץ קלות. מניחים על טורטייה שחוממה מראש ומעל מוסיפים ירקות ורטבים, מגלגלים ונהנים. בתאבון.