התחדשות ב'דיאלנה'

מסעדת הבר 'דיאלנה' של שף רונן דברת בלוך נפתחה מחדש ומשיקה תפריט לילה חדש

השף רונן דברת בלוך פתח ביוני 2020 את 'דיאלנה' ("שלנו" במרוקאית) – מסעדת פרנה בר בשוק מחנה יהודה. לפני מספר ימים, נפתחה המסעדה מחדש והשבוע משיק דברת בלוך את תפריט הלילה למבלים בבר.

רונן דברת בלוך, אחד השפים הגדולים שהיו בישראל ומזוהה עם מטבח שף מוקפד, החליט לאחר שנים בחו"ל ושהיה מתחת לרדאר, לחזור ולפתוח בירושלים, עיר מגוריו, מסעדה על טהרת המאכלים המרוקאיים המחברת בין זיכרונות ילדותו ואמירותיו הקולינאריות כשף.

'דיאלנה' עבור דברת בלוך הוא מקום המסמל חזרה לשורשי ילדותו בנתיבות, שם התחנך על ברכיה של סבתו רשליקה. ב'דיאלנה' מגיש דברת בלוך את פרשנותו האישית לתבשילים בבישול ארוך כמו לוקוס מתובל באריסה ותבלינים, שקדי עגל ואסאדו בציר בקר שישודכו לפרנה לוהטת ומוגשים לצד שלל סלטים בעבודת יד.

רונן דברת בלוך: "אחרי שנים שהתמחיתי במטבח מולקולארי ששם דגש על יצירתיות ודיוק, ובחודשים הראשונים של הקורונה שביליתי בבית עם משפחתי, הבנתי שאין כמו אוכל של הבית שלי או יותר נכון של הסבתא המרוקאית שלי ולכן פתחתי ביוני את 'דיאלנה' – האינטרפרטציה שלי לאוכל שעליו גדלתי בצורה הכי פשוטה וכנה. לאחר הסגר השלישי הבנתי שחייבים לפתוח שוב את המקום שהיה סגור חודשים רבים והפעם עם טוויסט נוסף – הוספתי תפריט לילה כדי לחזק את המקום שיהפוך לבר מגניב בלילה ואחד היפים בירושלים. אני מזמין את כולם לבוא להתרשם מהמקום היפיפה, האווירה המגניבה והאוכל הטעים שלי".

ומה בתפריט הלילה החדש?

בהתאם לקונספט הייחודי של הפרנה בר, משולבות בתפריט הלילה החדש מנות מהמטבח הצפון אפריקאי עם נגיעות אישיות של השף כמו:

סיגר חלקי פנים וצארמלה שמזכיר נשכחות (35 שקלים).

מרגז אמיתי ספייסי וסלט עגבניות חריף (35 שקלים).

סיניה של סלטים מבית אימא ופרנה (25 שקלים).

שקדי עגל חריפים במיני פרנה ומיני פרנה וטחול של לוגסי (35 שקלים).

ב'דיאלנה' מציעים מגוון צנוע אך מדויק של שש מנות שיתחלפו מידי שבוע ויוגשו אך ורק בפרנה שמנמנה ולוהטת:

עופות שלמים שנצלו בטאבון במרינדה 24 שעות משולבים בכרישה שום ירוק ופלפל חריף (49 שקלים).

תבשיל שמזכיר את סבתא רשליקה: בשר לוקוס על הסכין, כוסברה, אריסה ושום קצוץ דק (55 שקלים).

נתחי לחי עגל שבושלו 5 שעות לפני שנכנסו לרוטב סמיך ש לציר בקר, גרגירי חומוס וארטישוק (55 שקלים).

אסאדו עצם במעשנה שפורק בידיים ובושל בציר בקר ונגיעות חריפות (56 שקלים).

טחול ממולא משולב בטעמים שמזכירים נשכחות (63 שקלים).

שקדי עגל נימוחים ולבבות בקר שנצלו על אש גלויה ובושלו אט אט ברוטב שמזכיר לסבתא נשכחות (75 שקלים).

להעצמת החוויה הקולינרית, מוצעים צ'ייסרים של ערק ב-10 שקלים בלבד. בנוסף, מוצע במקום תפריט אלכוהול עשיר.

חלל המסעדה עוצב על ידי רונן דברת בלוך בעצמו, שעיצב את המקום כבר רחב ומרפסת פתוחה עם פינות ישיבה מפוזרות באווירת שוק מקומית.

'דיאלנה'

שוק מחנה יהודה, רחוב אגריפס 127, ירושלים

050-9888127

כשרות: רבנות ירושלים.

שעות פעילות: ימים ראשון-שלישי – 11:30-23:00, ימים רביעי-חמישי – מ-11:30 עד אחרון הלקוחות, שישי – 11:30-16:00, מוצ"ש – מ-23:30 ועד אחרון הלקוחות.