התחדשות ב'מעליא'

צילום: ענבר צור
צילום: ענבר צור
המסעדה ב'פארק כרמים' שבקריית ענבים פתחה את שעריה מחדש ומציעה חוויה קולינרית משובחת

הימים האלה קשים מאוד לבעלי עסקים ובמיוחד למסעדות. הציבור מסתגר וקצת איבד את החשק לצאת ולבלות. יחד עם זאת, אני מאלה שחושבים שצריך לחזור בהדרגה לשגרה ודווקא לסייע לעסקים שעושים מאמץ להתקיים בימים אלה. משום כך, שמחתי כל כך שמסעדת 'מעליא' החדשה ב'פארק כרמים' פתחה את שעריה מחדש לארוחות ערב מדהימות ומהנות.

מסעדת 'מעליא' היא מסעדה כלבבי. באים לשם לאכול ולאכול טוב וטעים. 'מעליא', תחת שרביטו של השף המוכשר טל גזית ממבשרת ציון, נותנת כבוד לאוכל הים תיכוני, הישראלי והירושלמי. המסעדה מציעה חוויה קולינרית ייחודית וטעימה מאוד במחירים נוחים ובאווירה ובהשראה ים תיכונית. 

'מעליא' פרושו בארמית 'מעל ומעבר', מעולה – וכזו הייתה החוויה שלנו עת ביקרנו בה השבוע. המסעדה פונה לגינה, אל מול נוף ירוק ואחד היתרונות הוא שפע חנייה חינם. 

את המסעדה עיצבה ענבר צור – מעצבת ובעלים – וניכר שהעיצוב נעשה בטוב טעם ובהשקעה כספית לא מבוטלת. האווירה חמה ומזמינה, בר עם כסאות סביבו, ומטבח פתוח הנשקף מהמסעדה שבה 120 מקומות ישיבה בחוץ ובפנים. כל זה מתווסף לשירות מצוין של צוות מלצרים מקסימים, מנהל המסעדה ג'מאל ומור גאון, הסמנכ"לית שאירחה אותנו.

את החוויה הקולינארית פתחנו במבחר מנות ראשונות: סלסילת לחמים (בייגל ירושלמי ולחם מחמצת) עם פלפל חריף, טחינה ועגבניות טחונות ולצידן סומק וזעתר (32 שקלים). רעייתי הצמחונית הזמינה ונהנתה מאוד ממנת דלעת גריל במרינדה וסלט עדשים חם (56 שקלים) ואני חגגתי על מנת הסשימי ברמונדי – קרפצ'יו עגבניות ירוקות ופופקורן קינואה (65 שקלים). עוד בתפריט המנות הראשונות: סלט אדום עם אנדיב סגול, ענבים וסומק, לשון בקר, סיגרים של דגים, שיפוד פסטרמה על סלט פטוש, סנייה חצילים, טרטר סינטה ועוד שלל מנות יצירתיות ומענגות שהרכיב השף טל גזית.

בין המנות העיקריות תמצאו מגוון רחב של מנות בשר ודגים, שלל מנות טעימות במחירים סבירים כגון שניצל עוף (83 שקלים), דג ים אפוי, חלה בורגר – 270 גרם וסקיני וצ'יפס (84 שקלים), מנת כבדי עוף ופירה ערמונים (82 שקלים), ריזוטו אוסובוקו (92 שקלים), טאג'ין לחי בקר, סטייק אנטריקוט משובח ופילה בקר.

השף טל גזית עבד בעבר במסעדת 'אנג'ליקה' וזכה לעבוד כסו-שף אצל השף גורדון רמזי במסעדת 'פטרוס' בעלת שני כוכבי 'מישלן'. התפריט של המסעדה הוא בעיקרו ים תיכוני, מאוד יצירתי ומגוון עם חומרי גלם טריים ומנות מפנקות ששואבות השראה מיוון, ספרד, איטליה, תורכיה, מרוקו ועוד. המסעדה מציעה אוכל אותנטי ומפנק וגם שפע מנות צמחוניות ומבחר קינוחים ומנות אחרונות. אנחנו התרשמנו מהמוס שוקולד שמוגש בטקסיות בשמפנירה יחד עם גלידת וניל וקולי פירות יער.

מסעדת 'מעליא' מציעה גם תפריט יינות מגוון, כולל יינות מחבל אלזאס, מניו זילנד, מספרד, דרום אפריקה, ארגנטינה ועוד וגם מבחר בירות ותפריט קוקטיילים מרשים. אנחנו אהבנו את יין השבליה הלבן מצרפת וההרנזה האדום והצעיר מספרד. נסו ותיהנו. 

מסעדת 'מעליא', פארק כרמים, קריית ענבים

שעות פתיחה: ראשון עד חמישי –  23:00 -18:00

כשרות: בפיקוח הרבנות הראשית מטה יהודה

טלפון להזמנות: 02-5683693