כמה כיף לכתוב על מסעדה חדשה ומיוחדת שנפתחת במבשרת. הפעם זהו הסניף החדש של רשת 'פסטה בסטה' המפורסמת, שפתחה השבוע סניף חדש בקניון 'הראל'. נדמה כי 'פסטה בסטה', לפחות לטעמי, היא הרשת שהצליחה לשבור את הקונספט של אוכל טעים וזול שמורכב מחומרים טריים ופסטה טעימה במיוחד מתוצרת בית. הכול כשר ויותר איטלקי מאיטלקי.
רשת 'פסטה בסטה' הוקמה בירושלים על ידי חיים אברהמי ושיר בקר, סטודנטים וחברים טובים, שעברו להתגורר בעיר בעקבות לימודיהם. הסניף הראשון נפתח בקיץ 2010 בשוק מחנה יהודה בירושלים והייתה בין החלוצים בחיי הלילה בשוק. השניים, שהתאהבו לדבריהם בשוק 'מחנה יהודה', החליטו לפתוח במקום בר פסטה, המציע פסטה איכותית שמיוצרת במקום במחירי שוק. מיותר לציין שהמקום הפך להצלחה גדולה מיד לאחר פתיחתו ובעקבותיו הוקמו למעלה מעשרה סניפים בפריסה ארצית.
הבעלים של הרשת, שיר בקר וחיים אברהמי, כיום בשנות ה-30 לחייהם, החלו את חברותם בגיל 18, בעת שנפגשו בשנת שירות כמדריכי טיולים בחברה להגנת הטבע. הרעיון לפתוח את 'פסטה בסטה' נולד מאוחר יותר כאשר שניהם התגוררו בשכונת נחלאות הסמוכה לשוק. ההצלחה הייתה מהירה ובמאי 2011 נפתח הסניף השני בשוק הכרמל בתל אביב. שנה אחרי פתחו סניף שלישי באזור האוניברסיטה בבאר שבע ובהמשך עוד ועוד סניפים ברחבי הארץ.
הקונספט של 'פסטה בסטה' הוא מכירת מנות פסטה איכותיות בזול. המבחר גדול וההתלבטות תמיד קשה כי קצת קשה לאכול כמה מנות פסטה. אם תשאלו אותי, הם אשפי מטבח וטובים לא פחות ואף יותר מהאיטלקים עצמם. חומרי הגלם טריים ובאיכות גבוהה ואת הפסטה והפיצות המעולות הם מכינים במקום, לא קונים בסופר. למעט היין והבירה, אף מוצר לא מגיע מבחוץ. הפסטות מיוצרות בלילה במטבח של כל סניף וסניף וכך גם הרטבים המדהימים והמגוונים, הקינוחים והתוספות שיש במקום. לא פחות טעימות הן הפיצות וגם כאן מבחר גדול ואיכות גבוהה והכל מוכן ומוקפץ מול עיני הלקוחות, עם תוספות ורטבים ייחודיים במחיר שווה לכל נפש ואווירה ייחודית בשיטת 'הרכב לעצמך את המנה'.
הסניף החדש, בניהולו של עידו ברייר, ממוקם בכניסה הראשית לקניון 'הראל' ואין אלא לברך על מקום המפגש החדש הכולל אוכל טוב וכשר, חוויה גסטרונומית וחברתית. נסו ותיהנו.
טלפון: 02-6631233.
באינסטגרם: pastabasta_il.
אתר אינטרנט: www.pastabasta.co.il.