חוויה ב'רוחאן'

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו
כדאי לכם מאוד להכיר את המקום החדש * מסעדת בראסרי וקוקטייל בר שנפתח במלון 'בראון' במרכז ירושלים בניהולו של השף אוראל קמחי

קבוצת OTH מבית מלונות 'בראון' והשף אוראל קמחי, פתחו בימים אלה בלב ירושלים את 'רוחאן' – קוקטייל בראסרי חדש ומרענן. באוכל ובקוקטיילים שבמקום ניתן דגש על חומרי גלם מקומיים ועונתיים המזוהים עם העיר ועל מטבח 'פיין-דיינינג' יצירתי ומודרני המאפיין את קמחי. המסעדה שוכנת במלון 'בראון JLM', מלון הבוטיק החדש של רשת מלונות 'בראון'.

'רוחאן' הוא מצד אחד בר קוקטיילים קליל ושמח, שנועד למפגש בין אנשים; ומצד שני מסעדת בראסרי חדשנית ומרעננת. המנות בתפריט מותאמות לחלוקה, דרינק אחר דרינק הן ייקחו אתכם לטיול בין הטעמים של ירושלים לאווירה של אירופה. אנחנו הרגשנו נפלא במקום החמים והמעוצב עם תאורה ייחודית וכורסאות נוחות בצד השולחנות והבר. קסם של מקום ושירות מעולה.

קמחי, כשף המזוהה עם מטבח אירופאי מודרני וכמי שהבישול שלו מאופיין בשימוש בחומרי גלם טריים ועונתיים ובטעמים נקיים, יצר ב'רוחאן' מנות המשלבות בין חומרי הגלם הירושלמיים לבין מטבח אירופאי מודרני. כך למשל, במנת טרטר דג על ברוסקטת בריוש, אפונה קונפי, ריבת חלפיניו ואבן יוגורט או במנה של מז'וז'ין לברק עם גבינות ברינז'ה וצנוברים ורווין עשבים. בתפריט ממצה קמחי את הטעמים מחומרי הגלם עצמם. במנות נעשה שימוש רב בדגה טרייה, ירקות עונתיים ועשבי תיבול טריים.

תפריט הקוקטיילים במקום, אותו יצרה המיקסולוגית נועם שרת, ייחודי מאוד ומשולבים בו חומרי גלם אותנטיים. כך למשל בקוקטייל 'מרטיני ירושלמי' המורכב מג'ין ירושלמי של 'טינקרס', ורמוט יבש של 'יוליוס' ונגיעות ערק וזיתים מהשוק.

אנחנו אהבנו מאוד קוקטייל הנקרא 'הפרי האסור' המבוסס על בקרדי, אמרו מונטנגרו, סירופ אננס ואשכוליות צהובות (56 שקלים) וכן קוקטייל העונה לשם 'קווין בי' המבוסס על ג'ין בומביי, סירופ דבש, לימון וג'ינג'ר (48 שקלים). עוד תמצאו כאן מבחר קוקטיילים טעימים ובהם 'בלאדי מרי' (48 ש"ח), 'מרטיני ירושלמי' (60 שקלים), 'העץ הקדוש' (43 שקלים), ו'מר ירוק' (45 שקלים). לרשותכם כמובן גם מבחר מגוון של יינות. אנחנו נהנינו מאוד מהשרדונה של רמת הגולן.

בצד המשקאות תוכלו להזמין מהתפריט מבחר מנות חלביות, בהם סלטים, דגים וכמובן לא לוותר על הקינוחים. מי שבנה את התפריט הוא לא אחר מאוראל קמחי, אחד השפים המוערכים בישראל, שהקים בשנת 2013 את מסעדת 'פופינה' בנווה צדק. בעבר היה קמחי השף של מסעדת 'קבלייר' בירושלים. בין היתר, הוא עבד אצל השף ג’ואל רובושון בפריז, התמחה במסעדת 'ארזק' בסאן סבסטיאן ואף זכה בפרס השף הצעיר הטוב בעולם עד גיל 30 מטעם 'סאן פלגרינו' העולמית.

המארח שלנו מיכאל, בעברו מקבוצת 'מחנה יהודה' ו'פופינה', סייע לנו בהזמנה מהתפריט המיוחד. הנה כמה דוגמאות מומלצות: בפתיחה לחם מחמצת ולצידה איולי פפריקה מעושנת, זיתים מתובלים וחמאה (24 שקלים), בהמשך נהנינו מאוד מסלט סלנובה, אנדיב סגול, ויניגרט בלסמי לבן, אגוזי מלך קלויים וגבינת קצ'וטה (58 שקלים). עוד בתפריט: קרפצ'יו דלעת מוחמצת ושורש סלרי, פרמז'ן, פאף עדשים ושמן זית (63 שקלים), סשימי טונה, גלייז סויה-דבש, ויניגרט תפוז דם וקינואה פריכה (68 שקלים), פלמידה כבושה, ברד פודינג, גבינות וטימין עם קרם פרש (67 שקלים).

עוד בתפריט הדגים שווה לנסות את טרטר דג, ברוסקטת בריוש, אפונה קונפי, ריבת חלפיניו ואבן יוגורט (69 שקלים) וסיגר דג ובצל מקורמל עם טחינה וסלט עגבניות פיקנטי (72 שקלים).

אחת המנות שמהן נהניתי במיוחד היה טרטליני ירוקים עם בר בלאן, עגבניות, אספרגוס, כרישה (81 שקלים). מנה מומלצת נוספת בתפריט היא פילה בר ים עם אורז אסור, ירוקים וחמאת עגבניות שרי (105 שקלים).

נסו ותיהנו.

'רוחאן'

מלון 'בראון JLM', רחוב הלל 41 (פינת בן סירא), ירושלים

טלפון: 050-5885434

זמני פעילות: ראשון עד חמישי – 18:00-23:30, מוצ"ש – שעה וחצי אחרי צאת השבת ועד חצות.