חוויה גסטרונומית במסעדת 'ורנדה'

צילום: דניאל לילה
צילום: דניאל לילה
מלון 'מצודת דוד' בירושלים פתח מחדש את פופ-אפ הקיץ במסעדת 'ורנדה' בניצוחו של השף כפיר מיסניקוב ובקונספט חדש של תפריט גריל עילי

אחת החוויות הגסטרונומיות המשובחות והטעימות שבהן התנסיתי באחרונה הייתה ארוחה במסעדת 'ורנדה' במלון 'מצודת דוד' בירושלים, שפתחה מחדש את שעריה בקונספט חדש של תפריט גריל עילי אל מול הנוף המדהים של חומות העיר העתיקה ובריכת המלון. מסעדה נעימה עם נופך קוסמופוליטי ועדיין אינטימית, מרווחת, מעוצבת ומפנקת עם שירות מעולה ואוכל עם מוניטין שעליו נדבר בהמשך.

לכבוד העונה החמה, השיקו במלון מסעדת פופ אפ לעונת הקיץ. ב'ורנדה' טראסה יפה להפליא שמוקפת באדריכלות ירושלמית. דמיינו תפריט גריל עילי קריאטיבי, טעים ועשוי היטב, שהוסיפו אליו נוף עוצר נשימה, תפריט יינות מושלם, מוסיקה עדכנית ועטיפה יוקרתית…

את 'ורנדה' החדשה מוביל השף כפיר מיסניקוב, אשר מנצח על הקולינריה של מלון היוקרה מזה כשנה. מיסניקוב יצר ל'ורנדה' החדשה תפריט שבמרכזו מנות גריל, אש ופחמים. רובן נעשות בג'וספר. התפריט עשיר ומגוון – ממנות משותפות שהן חגיגה לקבוצת חברים או בילוי משפחתי וסעודה משותפת; ועד מנות רבות נוספות ומנות ראשונות ועיקריות.

בין מנות הגריל העילי ניתן למצוא מנות כמו טאטאקי נתח קצבים, מנת אסאדו, צלעות טלה מעושנות בעשבי תיבול ושום, סטטיק טומהוק ומנות רבות נוספות כמו גם מנה משותפת חגיגית במיוחד של כתף טלה מושרה בבריין הדרים ל-48 שעות, מעושן בעצי תפוחים 12 שעות, נימוח ומלא טעמים, מוגש לצד צ'אטני עגבניות, ספייסי איולי, כרוב מוחמץ, בצל כבוש, איולי לימון כבוש, חסה פריכה ולחמניות מאודות.

בתפריט שיצר השף כפיר מיסניקוב (כשר כמובן, בד"ץ מהדרין)  יש גם מנות מהים ומהשדה כמו למשל פילה דניס על קולי פלפלים, סלסלת לימון כבוש וצ'יפוטלה ופירה מעושן, מנת סביצ'ה טרטר טונה אדומה מוגש בחסה מסולסלת על קרח בלווי רוטב צ'ילי ונקטרינה, מגוון סלטים, מנות צמחוניות וטבעוניות כמו למשל סטייק דלעת בניחוח פחמי עצמי פתוחים על ראגו עדשים שחורות, קולי קורמה תירס ומיקרו עלי אפונה ועוד מנות רבות.

בהמלצת תומר, מנהל המסעדה; והמלצרית אלכס, פתחנו במנות ראשונות ובהן קרואסון אסאדו (75 שקלים), סלט עגבניות ופוגאס – פוקאצ'ה עם מטבלים (49 שקלים). עוד בתפריט: קרפצ'יו, טרין כבדי עוף ומבחר סלטים. במנות העיקריות ראוי לציין את מנת האסאדו – שפונדרה עגל חלב שניצלה 12 שעות במעשנה שמוגש עם תוספות, ממליץ על קרעי תפוחי אדמה מטוגנים, וכן מומלץ לנסות את הטאטאקי קצבים שנצרב בגריל.

המסעדה מציעה גם מגוון רחב של יינות, קוקטיילים ומשקאות. ממליץ לנסות את השפריץ המפורסם וכן את מגוון היינות. אנחנו ניסינו ואהבנו את הפלגרינו של יקב ירדן.

בשום אופן לא לוותר על הקינוחים כאן. הכיף מגיע בסוף. אנחנו בחרנו את הטארט לימון ויש בתפריט גם קרמבל תפוחים ומנה משותפת של קינוח מיני שולחן בלגן. נסו ותיהנו.

מסעדת 'ורנדה'

מלון מצודת דוד, רחוב המלך דוד 7, ירושלים

טלפון: 02-6212396

זמני פעילות: ימים ראשון עד חמישי בשעות 18:00-23:00