חומוס גוואקמולי

צילום: הדס ניצן
צילום: הדס ניצן
היום (13.5), יום החומוס הבינלאומי: מנה מיוחדת וטעימה המהווה שילוב טעמים מפתיע של חומוס עם אבוקדו * קל להכנה ונהדר כמנת ביניים או עיקרית, לניגוב טבעוני וגם לכאלה שלא

מצרכים (לכ-4 מנות ראשונות):

1 אבוקדו בשל

350 גרם חומוס מבושל

2 כפיות מיץ לימון

רבע כפית פלפל חריף

רבע כוס כוסברה

2 כפיות שמן זית

אופן ההכנה:

1. משרים למשך לילה את החומוס בקערית מים בטמפרטורת החדר. מבשלים במים רותחים עד לריכוכו המוחלט.

2. טוחנים בבלנדר את גרגירי החומוס עם  שתי כפיות מיץ לימון. מוסיפים אבוקדו בשל, רבע כפית פלפל חריף, רבע כוס כוסברה ושתי כפיות שמן זית.

3. מוזגים לקערה בתנועת ניגוב ומקשטים עם שמן זית וגרגרי חומוס.

המתכון מוגש באדיבות 'אבוקדו גרנות'