חטיפי גלידה

צילום: באדיבות בן & ג'ריס
צילום: באדיבות בן & ג'ריס
מתכון עם הפתעות מתוקות שישמחו את כולם, במיוחד את הילדים

מצרכים

2 פיינטים (800 גרם) גלידת שוקולד או כל טעם שתבחרו

275 גרם מרשמלו

4 כפות חמאה

475 גרם קורנפלקס

חצי כוס שוקולד צ'יפס (אופציונלי)

הוראות הכנה

1. מניחים את הגלידה על השיש בזמן שמכינים את הקורנפלקס ומאפשרים לה להתרכך קלות. מכינים תבנית מרובעת בגודל 22 ס”מ, מניחים נייר אפייה ומרססים עם תרסיס שמן. במקביל, מכינים ומניחים בצד נייר אפייה נוסף באותו גודל. ממיסים בסיר גדול את החמאה, מוסיפים מרשמלו ומערבבים עד שנמס. מוסיפים את הקורנפלקס וממשיכים לערבב בעדינות עד לערבוב מלא.

2. מוזגים חצי מתערובת הקורנפלקס והמרשמלו לתוך התבנית ולוחצים קלות על השכבה. כאשר אתם מרגישים שיש לכם ריבוע יציב, הוציאו מהתבנית על ידי משיכת נייר האפייה. מניחים את החתיכה השנייה של נייר האפייה בתוך התבנית ומרססים עם תרסיס שמן. מוסיפים את שארית תערובת המרשמלו והקורנפלקס ולוחצים קלות את השכבה לתחתית התבנית. מוסיפים את שני הפיינטים של הגלידה ומיישרים את שכבת הגלידה מעל לשכבת הקורנפלקס והמרשמלו.

3. מניחים את שכבת הקורנפלקס והמרשמלו הראשונה שהכנו מעל הגלידה. לוחצים עליה קלות כך שהכל מתיישר עם החלק העליון של התבנית. מכסים את התבנית ומכניסים למקפיא למשך שעה לפחות.

4. מוציאים מהמקפיא ומשחררים את החטיפים על ידי משיכת נייר האפייה. אפשר להשתמש בסכין כדי לשחרר את הקצוות או כדי לעזור לתמוך בתחתית של החטיפים בזמן שאתם מוציאים אותם. מעבירים אותם לקרש חיתוך וחותכים לריבועים או לשורות. עוטפים כל חטיף באופן נפרד עם נייר אפייה או עם ניילון נצמד ומחזירים למקפיא או שמגישים ונהנים.

אופציונלי: ממיסים חצי כוס של שוקולד צ’יפס במיקרוגל לסבבים של 20 שניות עד שנמס לגמרי ומזלפים מעל החטיפים. השוקולד אמור להתקשות מיד עם המגע, אך אם הוא לא מתקשה, אפשר להחזיר אותם למקפיא למשך חמש דקות לפני שעוטפים.

המתכון מוגש באדיבות בן & ג'ריס