חמין בריא וצמחוני

צילום: יח"צ
צילום: יח"צ
מתכון שמשלב בין טעמים מסורתיים לתזונה נכונה * מושלם לשבת ובכלל לכל יום קר ומספק ארוחה מלאה ומזינה

מצרכים

כוס חומוס טרי

כוס שעועית לבנה טרייה

3 תפוחי אדמה בינוניים

2 בטטות גדולות

3 גזרים בינוניים

2 קישואים גדולים

2 בצל גדול

4 שיני שום

כפית כורכום

כפית פפריקה

מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

1. משרים את החומוס והשעועית לילה קודם בסיר חמין. מניחים את החומוס ואת השעועית בתחתית.

2. מוסיפים את הירקות המקולפים והחתוכים ומתבלים בהתאם.

3. ממלאים את הסיר במים עד כיסוי הירקות ומשאירים לבישול למשך הלילה.

המתכון מוגש באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים 'אוכלים בריא' עבור משרד החינוך ומורה לחינוך תזונתי בבתי ספר