חפשו את הפיטאיה

צילום: פיני לוי
צילום: פיני לוי
בקרוב על המדפים ברשתות השיווק ובשווקים הסיטונאיים: שני זנים של פיטאיה - ונוס ואפולו - בעלי קליפה סגלגלה וצהובה, כשתוכן הפרי עסיסי והוא משופע בזרעים קטנים ושחורים, מכיל ויטמין C, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון רבים

'חקלאי גרנות', החברה לשיווק, מכירה והפצה של פירות וירקות לרשתות המזון, הנמצאת בבעלותם של החקלאים מהקיבוצים והמושבים החברים ב'תאגיד גרנות', תשווק גם השנה את פרי הפיטאיה לרשתות המזון ולשווקים הסיטונאים הפועלים בישראל. החברה תשווק שני זנים של פיטאיה – ונוס ואפולו – והם יצטרפו לסל הפירות והירקות של 'חקלאי גרנות', הכולל אבוקדו, פירות הדר, בננות, משמשים, שזיפים, אפרסקים, נקטרינות, גזר, בצל ועוד.

הפיטאיה, הנקראת גם 'פרי הדרקון', היא קקטוס חסר קוצים הצומח לגובה של עד שישה מטרים. קליפת הפרי אדומה, ורודה-סגולה או צהובה וממנה מסתעפים עלעלים המזכירים ארטישוק. תוכן הפרי עסיסי, בצבע לבן או סגלגל והוא משופע בזרעים קטנים ושחורים. הפרי מכיל ויטמין C, סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון רבים. הפרי מתוק, מעט חמצמץ, בעל צבע סמוק כשל סלק ומכיל מיץ רב. בישראל מגדלים שלושה זני פיטאיה: במישור החוף, בנגב ובערבה.

תמיר בושניצקי, מנכ"ל 'חקלאי גרנות': "לאחר ההצלחה בעונות הקודמות, אנו שמחים לחזור ולשווק את הפיטאיה הגדלה בקיבוץ מעברות. הצרכן הישראלי למד להכיר ולאהוב את הפיטאיה והיא מאומצת בחום כחלק מסל הפירות העונתי".

את הפיטאיה ניתן להשיג בין החודשים ספטמבר-ינואר בשווקים וברשתות המזון ברחבי הארץ.