חצי ספירה אישית

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
מתכון לאלה שאוהבים להשקיע * שילוב טעמי השוקולד והתפוז עם מילוי מפתיע בפנים

רכיבים לעוגת הספוג:

140 גרם קמח חיטה או כוסמין

120 גרם סוכר חום (או ממתיק אחר שאינו נוזלי)

40 גרם אבקת קקאו

10 גרם ריבת תפוז

5 גרם סודה לשתייה

7 גרם אבקת אפייה

5 גרם מלח

80 גרם שמן חמניות

170 גרם מיץ תפוזים

גרידת תפוז (לא חובה)

קורט קינמון וג'ינג'ר (לא חובה)

רכיבים לשכבת האמצע:

90 גרם שוקולד לבן

60 גרם מיץ תפוזים

95 גרם חלב סויה

30 גרם חמאה

20 גרם סוכר

רכיבים לגנאש שוקולד ושמן זית:

100 גרם שוקולד מריר 70%

15 גרם שמן זית כתית מעולה

קורט מלח

אופן ההכנה:

1. הכנת ליבת העוגה: יוצקים לסיר את החלב ומיץ התפוזים יחד עם הסוכר ומבשלים על אש קטנה. כאשר התערובת מגיעה לרתיחה, יוצקים על השוקולד הלבן והחמאה ומערבבים במיקסר עד להמסת השוקולד והחמאה.

2. מכניסים את התערובת לתבניות קרח. במידה ואין לכם, הכניסו אותה לקופסת טאפרוור והקפיאו אותה. אם תבחרו באפשרות האחרונה, השתמשו לאחר ההקפאה בכפית להכנת כדורים שאותם נטמין בליבת העוגה.

3. הכנת עוגת הספוג: מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה. מוסיפים את הנוזלים לחומרים היבשים ומערבבים היטב עד לתערובת חלקה ללא גושים. נותנים לתערובת לנוח כמה דקות.

4. ממלאים תבניות חצי כדור עד לחצי, מניחים בפנים קובייה של הליבה הכתומה שהכנו ומסיימים למלא ביתרת תערובת הבצק. ניתן להשתמש בצורת תבנית אחרת כל עוד מדובר בתבנית מיני למנה אישית.

5. אופים בחום של 180 מעלות למשך כ-28 דקות. דוקרים את העוגה בעזרת קיסם. אם היא יוצאת נקייה – היא מוכנה. לאחר שהעוגות התקררו, מוציאים מהתבנית ומניחים על רשת.

6. מכינים את הזיגוג על ידי המסת השוקולד יחד עם השמן על אדי מים חמים (שיטת בן מארי). מזגגים את העוגות וממתינים מספר דקות עד שיתגבשו.

7. אפשר לקשט את הקינוח בתפוז מסוכר ולהגיש לצד סורבה.

מידת קושי: בינוני. זמנים: 30 דקות הכנה, 30 דקות אפייה בתנור ו-45 דקות צינון עד להגשה.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה