חצ'פורי עתיר חלבון

צילום: אלעד ברנגה
צילום: אלעד ברנגה
המתכון המוכר לנו מהטיול לגיאורגיה בגרסה בריאותית: ללא קמח ועם הרבה חלבון * אפשר להכין בבית גם אם אין אפשרות לטוס...

רכיבים (לשלושה מאפים)

לבצק:

150 גרם גבינה כחושה 5%

ביצה

2 כפות רוויון

6 כפות מדידה אבקת חלבון

חצי כפית אבקת אפייה

קורט מלח

למילוי:

30 גרם גבינה כחושה 5%

50 גרם גבינת פטה כבשים 5% מגוררת

קורט מלח

פלפל שחור לפי הטעם

3 חלמונים

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. הכנת הבצק: מניחים את הגבינה הכחושה בקערה ובעזרת מזלג מועכים. מוסיפים את הביצה, הרוויון, אבקת החלבון, אבקת האפייה והמלח ומערבבים לבצק אחיד.

3. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מעצבים כל חלק לצורת ׳סירה׳ ומשאירים במרכז מקום למילוי. אופים במשך 20 דקות עד להזהבה.

4. הכנת המילוי: מניחים את הגבינה הכחושה והפטה בקערה ומערבבים היטב. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.

5. ממלאים את סירת הבצק בתערובת הגבינות, מניחים בזהירות חלמון ואופים במשך 5-8 דקות עד שהגבינות נמסו והחלבון חצי עשוי. מגישים חם.

ערכים תזונתיים ליחידה אחת: אנרגיה: 185 קק"ל, חלבון: 17 גרם, פחמימות: 4.2 גרם, שומן: 0.9 גרם.

המתכון מוגש באדיבות חברת 'הרבלייף'

סרטון להכנת חצ'פורי עם השפים והתזונאים הקליניים אודי ברקן ואושר אידלמן: