טאקו

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
המתכון המקסיקני המוכר בגרסה ים תיכונית

מצרכים

טורטייה מקמח תירס (4-5 לכל סועד)

400 גרם חזה עוף

300 גרם פולי שעועית אדומה (קפואה או מקופסת שימורים)

2 אבוקדו גדולים

קופסת עגבניות מרוסקות דק

2 וחצי בצלים אדומים

4 שיני שום קלופות

2 ליים

חצי פלפל צ'ילי קצוץ

2 כפות סילאן

זר כוסברה טרייה

פפריקה מתוקה

כמון

הוראות הכנה

1. הכנת תבשיל העוף: הקפיצו חצי בצל קצוץ דק על מחבת עם מעט שמן, חתכו את חזה העוף לנתחים דקים כאשר הבצל מזהיב הוסיפו למחבת וטבלו בפפריקה, מלח ופלפל. הפכו את הנתחים עד לקבלת גוון זהוב משני הצדדים – והורידו מן האש.

2. הכנת תבשיל השעועית: שטפו את פולי השעועית בזהירות וסננו. טגנו חצי בצל בסיר עם שמן עד להזהבה, קצצו והוסיפו את ארבעת שיני השום, הצ'ילי ומערבבים עד לריכוך המרכיבים. מוסיפים את רוטב העגבניות, הסילאן, מלח, כמון ופפריקה לפי הטעם ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וצמצום נוזלים חלקי.

3. מוסיפים את השעועית ומבשלים עם מכסה סגור עם פתח צר להוצאת אדים במשך רבע שעה או עד שהשעועית רכה ונימוחה (ניתן להוסיף מים רותחים במידה והנוזלים התאדו לפני ריכוך מלא של השעועית).

4. הכנת הרכיבים הטריים: חתכו בצל שלם וקצצו וקלפו את האבוקדו. ניתן להגיש אותם פרוסים או כממרח גוואקמולי, טחונים יחד בתוספת מעט שמן, מלח, וליים.

5. את הטורטיות מחממים על מחבת משומנת במשך כדקה על כל צד.

6. הגישו את רכיבי הטאקו השונים לשולחן: תבשיל העוף, תבשיל השעועית, גווקמולי, כוסברה קצוצה ולהניח לסועדים להרכיב את המנה בעצמם.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה