טארט טאטן עגבניות שרי

צילום: באדיבות סטודיו Teka  (יח
צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
פשטידה מלוחה ויפה להגשה * טוויסט יצירתי ומפתיע למתכון הקלאסי

רכיבים:

3 בצלי שאלוט

40 עגבניות שרי בצבעים שונים שטופות ויבשות

3 שיני שום

גיליון בצק עלים

שמן זית כתית מעולה

3 ענפי טימין טרי

מלח

פלפל שחור טחון

הוראות הכנה:

1. מחממים מים בסיר. כאשר הם מגיעים לרתיחה, טובלים את השאלוט למשך 10 שניות. מוציאים ומחכים מספר דקות לפני שמתקלפים וקוצצים לרצועות ג'וליין עדינות.

2. מחממים כמה כפות שמן זית כתית מעולה במחבת ומאדים את השאלוט על אש נמוכה מאוד. לאחר 10 דקות מוסיפים קורט מלח וממשיכים לטגן עד שהם רכים ומקורמלים. מסירים מהאש ומניחים בצד.

3. מוסיפים כף שמן נוספת למחבת ומקפיצים את עגבניות השרי למשך דקה. מתבלים לפי הטעם, מוסיפים את הטימין הטרי (העלים בלבד ללא ענף) ומסירים מן האש.

4. כאשר העגבניות ובצלי השאלוט קרירים, מכסים אותן בתחתית מחבת קטנה ומשומנת.

5. חותכים את דף הבצק העלים בקוטר זהה למחבת. מניחים על העגבניות והשאלוט. מהדקים את הקצוות בעדינות ודוקרים את בצק העלים בעזרת קיסם על פני השטח כולו.

6. מכניסים את המחבת לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות צלזיוס עם חום מעלה ומטה ואופים עד שהבצק העלים מזהיב (כ-16-18 דקות).

7. מוציאים את התבנית מהתנור והופכים על צלחת. מקשטים בטימין טרי ומגישים.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה