טארט טאטן תפוחים

צילום: 'מרגוליס פוטו'
צילום: 'מרגוליס פוטו'
התפוח, שנמצא על המדף בחגים ובכל ימות השנה, מקבל חום, מתיקות וטעם מיוחד לסיום כל ארוחה ולכל הזדמנות

רכיבים

דף בצק עלים

5 סוגים שונים של תפוחים (בגיוון בין חמוץ למתוק)

100 גרם סוכר לבן

50 מ"ל ליקר קואנטרו (ליקר נטול צבע בטעם תפוז)

50 גרם מרגרינה

5 ציפורן

רבע כפית אגוז מוסקט, ג'ינג'ר טחון, קינמון וזרעי אניס

מקל וניל

הוראות הכנה

1. קולפים וחותכים את התפוחים לארבעה רבעים. מסירים את ליבת התפוח מכל אחד וחותכים כל רבע לשניים (או אפילו לשלושה חלקים אם התפוחים גדולים מאוד) ומניחים בצד.

2. שמים את הסוכר, הקואנטרו, התבלינים ואת מקל הווניל (הסירו את הגרגרים) במחבת על אש בינונית.

3. ממתינים עד שסירופ הקרמל הופך לגוון חום-זהוב ומוסיפים את התפוחים. מבשלים כמה דקות ולהוסיף מרגרינה.

4. ממתינים עד להמסת המרגרינה ובינתיים מניחים נייר אפייה בתבנית תנור (היזהרו: אם אתם משתמשים בתבנית טארט תחתונה נשלפת, הקרמל יכול לצאת ולשרוף את משטח המגש). מחממים את התנור ל-190 מעלות, חימום עליון ותחתון.

5. כשהתפוחים כמעט מבושלים, מניחים אותם בזהירות על התבנית. יוצקים עליהם את הקרמל בעדינות ומניחים מעל את דף בצק העלים. לוחצים על הגבולות כל הדרך לתחתית בעזרת כף או מזלג כדי שהקרמל לא יישרף. מנקבים את הבצק ומכניסים לתנור.

6. אופים 30 דקות או עד שהטארט הופך לזהוב.

7. מוציאים מהתנור ומניחים לו להתקרר לחצי שעה.

8. לאחר מכן, הופכים עם צלחת ומסירים את נייר האפייה.

9. ניתן להגיש את הטארט עם גלידה או עם רוטב וניל.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה