טארלטים תפוח

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
התפוח, סמל השנה החדשה וחגי תשרי, מקבל חום, מתיקות וטעם מיוחד לסיום כל ארוחה ולכל הזדמנות

רכיבים (לשמונה טארטלטים):

3 תפוחים אדומים

דף בצק עלים אחד

חצי מיץ לימון

כף סוכר

כף קינמון

הוראות הכנה:

1. שוטפים וחותכים את התפוחים לשניים ולאחר מכן מסירים את ליבות התפוחים וחותכים אותם לפרוסות (כמה שיותר דק – יותר טוב).

2. מניחים אותם בקערה עם מים קרים וחצי מיץ הלימון (למניעת השחמה).

3. מחממים את הקערה עם התפוחים במיקרוגל לשתי דקות כדי שיתרככו.

4. לאחר שהתקררו, מניחים אותם על נייר לספיגת שארית המים.

5. פותחים את דף בצק העלים וחותכים אותו לרצועות של 8 או 9 ס"מ.

6. לוקחים רצועה אחת ומניחים את פרוסות התפוחים לאורך החלק העליון שלה, אחד על השני, במרחק של 1 ס"מ אחד מהשני.

7. מקפלים את החלק התחתון של הרצועה מעל עצמה ועוטפים אותה בזהירות כדי ליצור את צורת ורד.

8. מניחים את הוורדים במגש עם נייר אפייה ומפזרים מעל מעט קינמון וסוכר.

9. מכניסים את הוורדים לתנור ואופים ב-180 מעלות למשך 15 דקות (עד לקבלת גוון חום-זהוב).

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה