טורטיה עם ירקות וטופו

צילום: דן פרץ
צילום: דן פרץ
מתכון קל להכנה, צמחוני, בריא ומועשר בחלבון

רכיבים לטורטייה (ל-4 מנות)

2 ביצים

9 כפות מדידה פורמולה 1 ספורט בטעם וניל

2 כפות מדידה אבקת חלבון

רכיבים לרוטב:

2 כפות שמנת חמוצה 9%

2 כפות מדידה אבקת עגבניות גורמה

למילוי:

200 גרם טופו פרוס דק

מלפפון פרוס דק

עגבנייה פרוסה

חצי אבוקדו פרוס דק

חצי פלפל חריף פרוס דק (לא חובה(

חופן עשבי תבלין (נענע, פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק(

מלח ים לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה

1. הכנת הטורטייה: טורפים את הביצים בקערה. מוסיפים את אבקת הפורמולה 1 ספורט ואת אבקת החלבון ומערבבים היטב לבצק אחיד ודביק.

2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח באבקת חלבון, מחלקים את העיסה ל-4 כדורים שווים ומרדדים בעדינות כל כדור לעיגול דק.

3. מחממים מחבת מעל ללהבה גבוהה. כשהמחבת לוהטת, מגלגלים את הבצק על המערוך ומניחים במחבת. מטגנים משני הצדדים עד להשחמה. מצננים בצד ומכסים במגבת על מנת שהטורטייה לא תתייבש. חוזרים על הפעולה עם כדורי הבצק הנותרים.

4. הכנת הרוטב: מערבבים את השמנת החמוצה ואבקת מרק העגבניות לתערובת אחידה.

5. הרכבת המנה: מורחים כל טורטייה ברוטב השמנת. מפזרים מעל פרוסות טופו, מלפפון, עגבנייה, אבוקדו ועשבים טריים. מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל ומקפלים לחצי סהר.

ערכים תזונתיים למנה אחת: אנרגיה – 304 קק"ל, חלבון – 26.8 גרם, פחמימות – 17.3 גרם, שומן – 12.9 גרם.

המתכון מוגש באדיבות חברת 'הרבלייף', מתוך ספר מתכוני הבריאות 'מבשלים דרך חיים'.

סרטון להכנת הלזניה עם השפים והתזונאים הקליניים, אודי ברקן ואושר אילדמן: