טירמיסו שוקולד וקפה

קינוח שסוגר בענק ארוחה חלבית מושקעת או אם סתם מתחשק לשדרג את הקפה בסוף יום

רכיבים לקרם מסקרפונה:

4 ביצים

100 גרם סוכר

450 גרם גבינת מסקרפונה

150 גרם אבקת קקאו

רכיבים לשכבת עוגת הספוג:

בסיס עוגה טורט

כוס אספרסו ארוך

רכיבים לקישוט:

אצבעות חתול

סוכריות שוקולד/ גרידת שוקולד מריר

אופן ההכנה:

1. הכנת קרם המסקרפונה: מקציפים את החלמונים והסוכר במיקסר ידני עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים את המסקרפונה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים עד לקבלת קצף נוקשה.

2. מקפלים תערובת אחת לתוך השנייה ומפרידים אותן לשתי קערות שונות. מנפים את אבקת הקקאו ומוסיפים לאחת הקערות. יוצקים את שתי התערובות לשקיות זילוף נפרדות ומניחים במקרר.

3. הכנת שכבת עוגת הספוג: חותכים עם כוס את עוגת הספוג לקבלת דסקיות עגולות.

4. מכינים אספרסו ארוך, מצננים, ומשרים מעט את דסקיות עוגת הספוג בקפה. מכסים את תחתית הכוס בדסקית עוגת ספוג אחת, לאחר מכן בקרם השוקולד, ולבסוף בקרם המסקרפונה.

5. חוזרים על הפעולה עם השכבות עד שממלאים את הכוס ומקשטים בחצי עוגיית אצבע חתול וגרידת שוקולד מריר.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה