טנזיה

צילום: גל בן זאב
צילום: גל בן זאב
התבשיל שמשלב בתוכו מתיקות ופיקנטיות ומתאים לכל אירוח ולכל חגיגה

מצרכים

2 בצלים גדולים פרוסים דק מאוד

3 כפות שמן זית

כף סוכר חום

חופן חמוציות

חופן צימוקים

8 משמשים מיובשים

8 שזיפים מיובשים מגולענים

חופן שקדים מולבנים שלמים, לא קלויים

חופן קטן אגוזי מלך

חופן קטן אגוזי ברזיל

חופן קטן אגוזי קשיו

4 כפות סילאן טבעי

2 מקלות קינמון

קורט צ׳ילי יבש

כף שטוחה כורכום (אפשר לשים יותר או פחות לפי הטעם)

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

להגשה: אורז לבן

אופן ההכנה:

1. שמים את הבצלים, הסוכר והשמן בסיר רחב ושטוח (סוטז') מעל להבה בינונית. מטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-10 דקות עד שהבצלים שחומים אך לא שרופים.

2. מוסיפים לבצל את כל האגוזים והפירות היבשים וגם את הכורכום והקינמון. יוצקים מעל את הסילאן, מוסיפים 3/4 כוס מים ובוחשים בעדינות.

3. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה. בודקים מידי פעם שיש מספיק נוזלים בתבשיל כדי שלא יתייבש. אם יש צורך מוסיפים מעט מים.

4. מבשלים עד שמגיע למרקם סמיך אך לא כשל ריבה אלא כשל תבשיל עשיר.

5. מתבלים במלח ובשפע פלפל שחור גרוס.

6. מגישים בליווי אורז לבן.

כלים: סוטז' יציקה, 28 ס"מ, עם מכסה טאג'ין ומכסה זכוכית רגיל.

המתכון מוגש על ידי השפית מאיה דרין ובאדיבות חברת 'סולתם'