טעם עולמי

צילום אילוסטרציה: shutterstock
צילום אילוסטרציה: shutterstock
שוק האוכל חוזר לקניון 'הראל' עם אינג'רה אתיופית, חצ'פורי גיאורגי ועוד הפתעות רבות וטעימות

מי שמתעניין בהיסטוריה של המזון בוודאי שמע כי לאחר מלחמת העולם הראשונה, עקב מחסור עולמי בחיטה, עבר העולם שינוי וכדי להגדיל את תבואת החיטה היה צורך להנדס אותה. זו בעצם הסיבה שהקמח "לא כל כך בריא כמו פעם".

מסתבר כי השינוי הזה דילג על כמה מדינות או שגרם להן לעבוד אחרת. דוגמה לכך ניתן לראות באינג'רה, מאכל הדגל של המטבח האתיופי. מדובר בסוג של מחמצת מקמח ומשמרים שתוססת לה למשך יום או יומיים ואז עוברת דילול. הקמח שבו משתמשים במטבח האתיופי הוא קמח טף שידוע באיכותו וביתרונותיו הבריאותיים. ההרכב הייחודי שלו כולל כמויות גדולות של ברזל וחלבון – באופן יחסי לדגן. גם כמויות הסידן והסיבים התזונתיים יפות. נוסיף לכך את העובדה שטף לא מכיל גלוטן ומדובר בחגיגה עבור אלה שנמנעים ממנו.

נשמע מעניין? רוצים לטעום? בואו בשישי הבא (1.7) לשוק האוכל שחוזר לקניון 'הראל'. לצד מטעמי המטבח האתיופי, יוכלו באי השוק ליהנות מאוכל ביתי בשפע, דוכן חצ'פורי מסורתי, עוגיות ביתיות, קיורטוש, ירק הידרופוני ושלל פירות וירקות מובחרים.

השוק יהיה פתוח בימי שישי (החל מה-1.7) בין השעות 09:30-14:00.