טעמים חדשים ב'אביחיל'

צילום: עזרא לוי
צילום: עזרא לוי
בית הקפה הירושלמי הוותיק והאהוב יוצא בימים אלה עם תפריט חדש ומעניין

סיפורו של קפה 'אביחיל' מתחיל למעשה לפני 90 שנה, ב-1932, השנה בה פתח ניסן אביחיל את מאפיית 'אביחיל' המיתולוגית בשכונת זיכרון משה בירושלים. ניסן אביחיל, אבי המשפחה, גילה שבכוחם של מאפים לשנות את מצב הרוח של מי שטועם אותם.

במהלך השנים, הוא חקר ופיתח את הידע הזה והפך אותו לתורה קולינרית שחלחלה ועברה מדור לדור, כך במשך חמישה דורות ברצף. וכך, העביר כל דור במשפחה לדור שבא אחריו את סודות החיבור בין אוכל ורגש.

בקפה 'אביחיל' מעניקים ללקוחות חוויה ייחודית, הרוקמת ומשלבת בין טעמים, מנות וקולינריה, לבין מצב רוחם של הסועדים. בשנת 2007 הגיע תורה של גליה אביחיל, בתו של דני, לקחת את המושכות ולפתוח בשכונת מלחה את קפה 'אביחיל'. מאז ועד היום, מגיש המקום ארוחות בוקר עשירות, פסטות בעבודת יד, סלטים מושקעים, קינוחים ביתיים, מגשי אירוח ומארזי בוקר.

במוצ"ש האחרון, הושק בקפה 'אביחיל' תפריט האירועים עם כ-200 אורחים ובהם מפיקי אירועים, עיתונאים, פוליטיקאים, קולגות, חברים ובני משפחה.

התפריט החדש כולל בין השאר את המנות הבאות: סלט סלקים ובצל סגול צלויים בתנור עם פיסטוקים קלויים וזילוף של מסקרפונה ומיקרו אפונה, חסה לליק ואלון, סלרי, צנון, עלי בזיל ופילטים של פירות הדר עונתיים בוויניגרט תפוזים, מאפה פילו אישי פריך במילוי בושה עיזים, כרישה ודבש מתובל מעל, קיש בטטה ומנגולד עם צ'דר, פטה, רוזמרין, גרעיני דלעת וקצח, פילה סלמון צלוי בתנור במרינדה של עגבניות מיובשות, חרדל, טימין ושמן זית, פילה דניס בלימון ועשבי תבלין, סיגר של מרציפן ופיסטוקים בדבש מתובל, מלבי ירושלמי עם תמרים, אגוזים ושערות קדאיף ועוד.

המחיר לסועד יעמוד על סכום שיחל ב-145 שקלים לסועד, כאשר המקום זמין ל-70 סועדים בחודשי החורף ועד 100 סועדים בחודשי בקיץ (בקיץ החצר הגדולה והנעימה זמינה). כמו כן, החל שיתוף פעולה חדש בין בית הקפה לבין היקב הירושלמי 'יקבי ירושלים – אגודה חקלאית שיתופית', שיספק מגוון יינות משובחים.

גליה אביחיל: "בשבעה באוקטובר השתנו לכולנו החיים. לאחר ימים קשים שעברנו, החלטתי לבחור בחיים, באופטימיות ובניצחון. רק כך אוכל לחזק את עצמי, את בני הלוחם ואת כל הסובבים אותי. במשך למעלה מחודשיים וחצי, עמלנו צוות המטבח ואני על תפריט חדש, כלים מעוצבים וקונספט מרגש".

נסו ותיהנו.

קפה 'אביחיל'

הדישון 21, מלחה, ירושלים

טלפון:  077-2312107

שעות פתיחה: ראשון-חמישי – 8:00-22:00 או עד אחרון הלקוחות, שישי – 08:00-14:00, במוצ"ש המסעדה פתוחה לאירועים פרטיים בלבד

כשר למהדרין