טריקולד

צילום: יח"צ
עוגת שכבות שוקולד בצבעים * טעימה, עשירה ויפה להגשה * מתאימה כמנה אחרונה לכל ארוחה

מצרכים לתחתית פריכה של עוגת השוקולד

300 גרם 'פתי בר'

100 גרם חמאה

חבילת שוקולד מריר 70% קקאו (100 גרם)

מצרכים לשכבת שוקולד מריר

2 חבילות שוקולד מריר 70% קקאו (200 גרם)

חבילת שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)

כפית ג'לטין

כף וחצי מים

מצרכים לשכבת שוקולד חלב

2 חבילות שוקולד חלב (200 גרם)

חבילת שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)

כפית ג'לטין

כף וחצי מים

מצרכים לשכבת שוקולד לבן

2 חבילות שוקולד לבן (200 גרם)

חבילת שמנת מתוקה 38% (250 מ"ל)

כפית ג'לטין

כף וחצי כפות מים

מצרכים לציפוי שוקולדים גנאש

חבילת שוקולד מריר (100 גרם)

חבילת שוקולד חלב (100 גרם)

חצי מיכל שמנת מתוקה 38% (125 מ"ל)

הוראות הכנה

1. הכנת תחתית פריכה של עוגת השוקולד: ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרו גל. טוחנים את הפתי בר ומוסיפים את החמאה ואת השוקולד לאחר המסה ומערבבים לעיסה אחת. משטחים את התערובת על התבנית.

2. הכנת שכבת שוקולד מריר: ממיסים את השוקולד במיקרו גל. מערבבים בקערה את הג'לטין ואת המים. מקציפים שמנת במהירות בינונית ומוסיפים את השוקולד המומס ואת הכלי עם המים ועם הג'לטין בהדרגה.

3. משטחים על שכבת הפתי בר שכבה אחידה ומכניסים למקפיא למשך 20 דקות. יש לשים לב שדפנות התבנית נקיות, על מנת שבשכבות הבאות נראה את הצבעוניות הנכונה.

4. הכנת שכבת שוקולד חלב: ממיסים את השוקולד במיקרו גל. מערבבים בקערה את הג'לטין ואת המים. מקציפים שמנת במהירות בינונית ומוסיפים את השוקולד המומס ואת הכלי עם המים ועם הג'לטין בהדרגה.

5. משטחים על שכבת השוקולד המריר שכבה אחידה ומכניסים למקפיא למשך 20 דקות. יש לשים לב שדפנות התבנית נקיות, על מנת שבשכבות הבאות נראה את הצבעוניות הנכונה.

6. הכנת שכבת שוקולד לבן: ממיסים את השוקולד במיקרו גל. מערבבים בקערה את הג'לטין ואת המים.מקציפים שמנת במהירות בינונית ומוסיפים את השוקולד המומס ואת הכלי עם המים ועם הג'לטין בהדרגה.

7. משטחים על שכבת השוקולד חלב שכבה אחידה ומכניסים למקפיא למשך 20 דקות. יש לשים לב שדפנות התבנית נקיות, על מנת שבשכבות הבאות נראה את הצבעוניות הנכונה.

8. הכנת ציפוי שוקולדים גנאש: ממיסים את השוקולד במיקרו גל. מערבבים את השמנת בהדרגה עם כף עד שנהיה אחיד. מוזגים את הרוטב על השכבה העליונה על שכבת השוקולד לבן ומכניסים למקרר.

הערה: למעוניינים להכין את המנה עבור רגישים לגלוטן, יש להשתמש בביסקוויטים של 'פתי בר' ללא גלוטן.

מוגש באדיבות שרית גז, הקונדיטורית של רשת קפה 'ביגה'