יום ההמבורגר: דברים שכדאי לדעת

צילום: אסף קרלה
צילום: אסף קרלה
לרגל יום ההמבורגר שחל היום (שישי, 28.5): טיפים להכנת ההמבורגר המושלם

היום (שישי, 28.5) מצוין ברחבי העולם יום ההמבורגר הבינלאומי. לרגל הרגע המכונן, פנינו לשמוליק שמסיאב, בעלי קצביית הפרימיום המובילה בירושלים ׳ברכת שמואל׳-meat store משכונת רמות, כדי שייתן לנו כמה טיפים להכנת ההמבורגר המושלם.

אז הנה לפניכם חמישה טיפים שיסייעו לכם להכין המבורגר מושלם!

1. נתחים מובחרים – הכל מתחיל בבשר. תערובת הבשר תקבע איזה המבורגר נקבל – יבש או עסיסי, הבשר צריך להיות שילוב של נתחים שמנים עם נתחים רזים ונתחים עם מרקמים וטעמים שונים.

2. טחינה – הטחינה של הבשר צריכה להיות יחסית גסה, הרעיון הוא להרגיש צ'אנקים של בשר בפה שיתפרקו בקלות.

3. ערבוב – המבורגר צריך לערבב כמה שפחות. ככל שמערבבים יותר, נפתח החלבון של התערובת, וההמבורגר ייהפך לדביק יותר וקשה.

4. מידת צלייה – לקציצה במשקל של 150 גרם יספיקו שתי דקות על הגריל כדי לקבל צריבה נאה ומידת עשיה מדיום. אפשר ללחוץ על ההמבורגר – ככל שהוא יותר קשה, כך מידת העשייה גדולה יותר. כמובן שמדובר בענין של טעם.

5. התיבול – המבורגר טוב לא צריך מעבר למלח ופלפל, אנו ממליצים להוסיף בשנייה האחרונה.