ירקות אפויים בתנור

צילום יח"צ: באדיבות סטודיו חלי ממן
מנה שיכולה להשתלב בכל סוג של ארוחה ואפילו כנשנוש

רכיבים:

2 קישואים גדולים

ראש שומר שטוף

פלח דלעת (כ-300 גרם עם קליפה)

כף שמן זית

רבע לימון פרוס (עם הקליפה ללא חרצנים)

מלח, פלפל לבן

כפית שטוחה של סומק

אופן ההכנה:

1. מנקים היטב את הקישואים, רצוי לא לקלף. חותכים לחצי לאורך ואז לפרוסות (חצאי עיגול).

2. חותכים את השומר לחצי לאורכו ופורסים לפרוסות דקות.

3. מקלפים את הדלעת וחותכים לרצועות באורך ובעובי אצבע.

4. מערבבים בקערה גדולה את הירקות עם פרוסות הלימון, שמן הזית, מלח פלפל לבן וסומק (לא לוותר עליו – נותן טעם וצבע).

5. מכניסים לשקית קוקי ואופים בחום בינוני למשך כ-20 דקות. אפשר להוציא את הירקות מהשקית בסיום האפייה ולהעביר בתנור למצב גריל ולהשחים מעט.

אפשר להכין את המתכון במכשיר המיקרוגין (כ-15 דקות בישול במיקרוגל).

המתכון מוגש באדיבות ניאורה מרטה, דיאטנית קלינית ראשית, B.Sc , R.D, בחלי ממן, רשת המתמחה באורח חיים בריא