ירקות צלויים

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
מנה נדיבה על מצע חומוס מעגבניות, עם טעמים מגוונים ואפס תחושת כבדות

רכיבים לירקות הצלויים:

פלפל אדום

קישוא

7 גזרים גמדיים

4 בצלי שאלוט

חציל

שמן זית כתית

מלח לפי הטעם

טימין טרי

רכיבים לחומוס עגבניות:

300 גרם חומוס מבושל

75 גרם עגבניות מיובשות בשמן

שן שום

2 כפיות טחינה

חצי לימון סחוט

40 מ"ל שמן זית כתית

חצי כפית כמון

פטרוזליה טרייה

מלח, פלפל ופפריקה לפי הטעם

הוראות הכנה:

1. מחממים את התנור על תכנית גריל. פורסים את הפלפל האדום ואת הקישואים, חוצים את בצלי השאלוט ואת החציל. מברישים בשמן זית כתית ומניחים בתנור שחומם מראש וצולים במשך 5 דקות.

2. הכנת החומוס: טוחנים במיקסר את החומוס עם העגבניות, השום, הטחינה, מיץ מחצי לימון, שמן, כמון, מלח ופלפל עד לקבלת עיסה חלקה. מגישים בקערה מקושטת בשמן, פפריקה ועלי פטרוזיליה.

3. הגשה: כאשר הירקות מבושלים, מניחים ומסדרים אותם על מצע חומוס העגבניות שהכנו, מתבלים במלח ובטימין טרי.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה