בישראל, כמו במדינות רבות בעולם מצוין בחודש יוני 'חודש הגאווה'. חודש יוני נקבע כ'חודש הגאווה' על מנת להנציח את מהומות סטונוול שהתרחשו בניו יורק בסוף חודש יוני בשנת 1969 במחאה על התעמרות ממושכת של המשטרה המקומית בחברי הקהילה הלהט"בית ואת מצעדי הגאווה הראשונים בהיסטוריה, אשר צעדו ביום השנה למהומות – בחודש יוני 1970.
במהלך החודש חוגגת הקהילה הגאה את זהותה ומעלה על נס את מאבקם של חבריה לשוויון זכויות מלא, לחיים בטוחים ולכבוד. אירועי 'חודש הגאווה' מבקשים להעלות את המודעות הציבורית למאבקיה של הקהילה ומאפשרים גם לידידי הקהילה הגאה להביע את תמיכתם במאבקים אלו. כאן בארץ מצוין השנה 'חודש הגאווה' ביותר מחמישים אירועים אשר מתקיימים ברחבי הארץ בפרישה חסרת תקדים: מתל-חי ונהריה בצפון ועד מצפה רמון, קטורה וכמובן אילת בדרום. אירועים רבים מתקיימים בתמיכתן של הרשויות המקומיות. מצעדי גאווה מתוכננים להתקיים השנה בתל אביב, באר שבע, חיפה, נתניה, חריש, רחובות ועוד.
ביום חמישי האחרון נערך מצעד הגאווה והסובלנות בירושלים. המצעד בירושלים צועד כבר משנת 2002 ומשתתפים בו בדרך כלל כמה אלפי צועדים, כאשר בשנים 2016-2019, לאחר רצח הנערה שירה בנקי ז"ל בידי רוצח שפל במצעד של 2015, הגיע מספר הצועדים לכ-30 אלף ויותר. המצעד מושך אליו גם משפחות וילדים הבאים לתמוך בערכים אוניברסליים של אהבת האדם, סובלנות ופלורליזם, במהלכו עוברים הצועדים על פני האנדרטה לזכר שירה בנקי ורבים מניחים למרגלותיה זרי פרחים. בשנת 2020 לא התקיים המצעד בשל מגפת הקורונה והשנה הוא שב להתקיים.
השנה, כמו לפני שנתיים (כאמור, בשנה שעברה לא התקיים המצעד בגלל מגפת הקורונה), נענה ראש המועצה בחיוב לבקשתי שהמועצה במבשרת ציון תעמיד הסעה לתושבי היישוב שביקשו להשתתף במצעד בירושלים. פרסום הנושא (בפוסט בפייסבוק) גרר תגובות רבות ומגוונות – מצד אחד תגובות תמיכה נרגשות ("מהממים", "כל הכבוד", "שאפו למועצה!"), ולצדן כצפוי, גם תגובות פחות נלהבות.
אחת הטענות נגד מימון ההסעה למצעד על ידי המועצה, טענה אשר העלתה מספר פעמים בתגובה לפרסום, הייתה שיש מטרות טובות יותר לכסף, למשל הסעות לחיילים או לקברות צדיקים. ובכן, חשיבות ההסעה מטעם המועצה איננה כספית (עלות הסעה חד פעמית למצעד הגאווה והסובלנות בירושלים מהווה כ-0.0004 אחוז מתקציב המועצה). חשיבות ההסעה היא בהכרה של המועצה ושל ראש המועצה בעובדה (אשר בשנת 2021 זה באמת מגוחך להידרש אליה) שבמבשרת ציון קיימת קהילה גאה וסביבה אנשים שתומכים בה ובמאבקה הצודק לשוויון זכויות. הדבר מצביע על עמידתה של המועצה לצד הקהילה במאבקה זה. במציאות שבה הקהילה הלהט"בית סובלת עדיין מאפליה והומופוביה (שיש החוטאים בה, לצערי, גם בקבוצות הפייסבוק של מבשרת ציון) וכאשר המאבק של חברי קהילה זו לשוויון זכויות בדיור, בתעסוקה, בנישואים ובהולדה רחוק מלהסתיים – להכרה זו חשיבות של ממש.
חברי הקהילה הגאה תושבי מבשרת ציון – המאבק שלכם נושא פירות. אני ועוד חברים רבים במבשרת ציון שמחים לעמוד איתכם ולצדכם בגאווה ולשאת את דגלכם במהלך חודש הגאווה ובמהלך השנה כולה לטובת מאבקנו המשותף לחברה שוויונית, הוגנת וצודקת יותר.