מצרכים (ל-15 מנות):
130 גרם פלפל אדום
320 גרם זוקיני
185 גרם גזר
300 גרם בצל
400 גרם כוסמת
360 מ"ל מים רותחים
מלח ופלפל לפי הטעם
50 גרם פטרוזיליה
מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה:
1. חותכים לקוביות את כל הירקות ומטגנים בשמן קנולה רותח עד לריכוך.
2. מוסיפים את הכוסמת וקולים מעט. מוסיפים את המים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
3. מכסים ומבשלים על אש בינונית.
4. לאחר שהכוסמת התבשלה, מוציאים מהסיר לקערת בחישה. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, סוחטים את הלימון ומגישים.
המתכון מוגש באדיבות אליאב בצלאל, שף 'מרכז נורית', בית דיור יוקרתי לתשושי נפש