כוסמת עם ירקות

צילום: אסף דיין
צילום: אסף דיין
מנה מזינה לבני הגיל השלישי (ולא רק) * מתכון קל להכנה, עשיר בירקות ויפה להגשה

מצרכים (ל-15 מנות):

130 גרם פלפל אדום

320 גרם זוקיני

185 גרם גזר

300 גרם בצל

400 גרם כוסמת

360 מ"ל מים רותחים

מלח ופלפל לפי הטעם

50 גרם פטרוזיליה

מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:

1. חותכים לקוביות את כל הירקות ומטגנים בשמן קנולה רותח עד לריכוך.

2. מוסיפים את הכוסמת וקולים מעט. מוסיפים את המים. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

3. מכסים ומבשלים על אש בינונית.

4. לאחר שהכוסמת התבשלה, מוציאים מהסיר לקערת בחישה. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, סוחטים את הלימון ומגישים.

המתכון מוגש באדיבות אליאב בצלאל, שף 'מרכז נורית', בית דיור יוקרתי לתשושי נפש