כוס אחת, יתרונות רבים

צילום אילוסטרציה: Myriams-Fotos, Pixabay
צילום אילוסטרציה: Myriams-Fotos, Pixabay
כל מה שצריך לדעת על התה ועל החידושים בתחום

יום התה הבינלאומי חל מדי שנה ב-15 בדצמבר ובו מציינים את המשקה הנפוץ בעולם אחרי מים –  התה, משקה המיוצר על ידי חליטת עלים או ניצנים של שיח הקמליה הסינית (המכונה גם צמח התה) במים חמים.

על פי נתוני 'סטורנרסט' שפורסמו בחודש אוקטובר 2021, קטגוריית חליטות התה נמצאת בעלייה משמעותית בישראל ומהווה כ-32.7 אחוז מסך מכירות הקטגוריה.

חליטות הצמחים, שהפכו בעולם ובישראל למשקה האולטימטיבי של החורף, כוללות סגולות בריאותיות רבות. מחקרים רבים מצביעים, כי החליטות המופקות מצמחים ומפירות יעילות לריפוי ומהוות בסיס לתעשיית התרופות המודרניות.

חליטות התה עשויות ממים חמים מאוד, אך ללא רתיחה, עם צמחים טבעיים. מרביתן מכילות מרכיבים שמסייעים לגוף כמו חליטת עיכול או חליטות לשינה. הן עשויות לעזור בבעיות בריאותיות רבות, החל ממחלות לב, סוכרת ודלקות שונות.

אז מה כל כך מיוחד בתה שהצליח לטפח מסורת ענפה ברוב מדינות העולם?

לפניכם מספר עובדות מעניינות על המשקה השני הפופולארי בעולם:

התה הוא משקה בן אלפי שנים, שמוזכר ברפואה הסינית העממית כבעל סגולות מרפא ידועות. בשנים האחרונות אימצה גם הרפואה המערבית את סגולותיו של התה, שמקדם אורח חיים בריא.

תמציות תה ירוק, אבקות תה ירוק וחליטות נחשבות כחלק ממוצרי סופר פוד בעלי ערכים תזונתיים.

את כל סוגי התה בעולם מייצרים מצמח אחד בלבד, קמילה סיננזיס, שגדל בעיקר בסין ובדרום מזרח אסיה. תה ירוק מכינים רק משני העלים העליונים ומהניצן של הקמילה סיננזיס.

קיימים בעולם ארבעה סוגי תה: הנפוצים יותר הם תה שחור ותה ירוק. הפחות מוכרים הם תה אולונג ותה לבן.

ההבדל בין סוגי התה הוא אופן הייצור שלהם. כל תה עובר חימום וייבוש (בדרגות שונות), אבל רק התה השחור והאולונג עוברים תסיסה.

לתה הירוק ולחליטות מיוחסים תועלות בריאותיות רבות בעיקר הודות לתכולת נוגדי החמצון הפעילים – הפוליפנולים שבו ובעיקרEGCG . תה ירוק מכיל את הכמות הגדולה ביותר של נוגדי חמצון בהשוואה לסוגי תה אחרים ובהשוואה לירקות ולפירות. כמו כן, מסייע תה ירוק בחיזוק המערכת החיסונית.

לתה הירוק פוטנציאל אנטי נגיפי ואנטי חיידקי והוא מסייע בהפחתת השכיחות של מחלת השפעת ומחלות אחרות בדרכי הנשימה העליונות.

לתה ירוק השפעה חיובית על ירידה במשקל והשמירה עליו. הוא מעודד את העלייה בקצב חילוף החומרים ובכך מסייע לתהליך ההרזייה.  

תה ירוק מסייע בהורדת רמות הכולסטרול ובמניעת מחלות לב. 

בבחירת  חליטות צמחים יש לשים לב לחומרי הגלם שיהיו מובחרים, לאיכות העלים ולתהליך הייצור. כל אלה תורמים לאיכויות המשקה.  

המאמר מוגש באדיבות יצרנית התה 'פומפדור'.