כופתא קיפודים

צילום: גל בן זאב
צילום: גל בן זאב
מאכל עדות פרסי שכל אחד יכול להכין ומוסיף טעם מיוחד לכל ארוחה

מצרכים לכדורים (להכנה בסוטאג׳ 28 ס״מ)

בצל קלוף וקצוץ

3 שיני שום קלופות

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

חצי צרור כוסברה קצוצה

כפית כורכום

חצי כף מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

רבע קילו בשר בקר טחון

375 גרם אורז בסמטי

מצרכים לרוטב

4 כפות שמן זית

כרישה יפה (החלק הלבן בלבד) חתוכה לפרוסות

3 גבעולי סלרי אמריקאי קצוצים

רבע כרוב לבן קטן קצוץ

בצל קלוף וחתוך לרצועות

3 שיני שום פרוסות

כף כורכום

כפית זרעי כוסברה גרוסים

חצי לימון סחוט

1 ליטר מים רותחים או ציר עוף/ירקות

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

1. הכנת הקיפודים: במעבד מזון טוחנים בצל, שום, עשבים ותבלינים לעיסה.

2. מוסיפים את הבשר ומעבדים קצרות יחדיו.

3. מוסיפים את האורז ומערבבים בידיים ואז לשים את התערובת במשך כשלוש דקות ומניחים בצד.

4. הכנת הרוטב: מחממים שמן זית בסוטאז׳ ומזהיבים כרישה, סלרי, כרוב ובצל.

5. מוסיפים שיני שום, כורכום, זרעי כוסברה, מלח ופלפל ומערבבים יחדיו.

6. מוסיפים לימון סחוט ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה.

7. מכינים כדורים קטנים מתערובת הקיפודים תוך כדי לישה של העיסה בין כפות הידיים.

8. מסדרים את הכדורים בתוך הרוטב. מוודאים שהנוזלים מגיעים עד חצי מגובה הכדורים.

9. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך כ-10 דקות בבעבוע עדין מאוד.

10. מכסים במכסה ומבשלים במשך כ-40 דקות. לא פותחים את המכסה במהלך הבישול – גם לא כדי חריץ.

המתכון מוגש על ידי השפית ועיתונאית האוכל מאיה דרין ובאדיבות 'סולתם'