חוויה טעימה ב'פאלאס'

צילום: אסף קרלה
צילום: אסף קרלה
המסעדה שבמלון וולדורף אסטוריה בניצוחו של שף איציק מזרחי-ברק פותחת את הקיץ עם תפריט ירושלמי מעניין והתחדשה עם עיצוב, כלים ואווירה

מסעדת הפאלאס במלון וולדורף אסטוריה פותחת את הקיץ באווירה חדשנית וקלילה. שף איציק מזרחי ברק וצוות המלון עמלו על השינוי מהתפריט עד הצלחות, ממדי המלצרים, המוסיקה במקום, האווירה והעיצוב. הכל במטרה ליצור במקום אוירה חמימה וחדשנית תוך שמירה קפדנית ודקדקנית על האיכות והיוקרה המאפיינת את מלונות וולדורף אסטוריה. את התפריט החדש  לפאלאס בנה השף הראשי של המלון, איציק מזרחי ברק, עם מנות איכותיות ומוקפדות מהמטבח הים תיכוני במחווה לשורשיו הירושלמים ולבית אימו.

התפריט בפאלאס מתאפיין במנות ירושלמיות העושות שימוש בחומרי גלם ודגש על תוצרת מקומית דוגמת ירקות שורש ותבלינים אותם רקח שף המלון איציק מזרחי ברק. התפריט החדש משלב את כל הטעמים הריחות והאווירה שחווה השף מביתו (אורפלי חלבי), סביבתו והאנשים שגדל איתם בירושלים שהיוו לו השראה.  שף איציק מזרחי ברק, דור תשיעי בירושלים,  סבו, יצחק מזרחי (המכונה זכי המוכתר של שכונת נחלת שבעה), היה ממקימי שוק מחנה יהודה המפורסם. לשף מזרחי ברק  ניסיון קולינרי עשיר מהארץ ומהעולם. כיהן כשף ראשי במלונות יוקרה מהמובילים בישראל במשך שנים רבות ובקייטרינג היוקרתי של פול אסנהיים.

במסגרת השתלמויותיו נסע פעמים רבות לרחבי ארצות הברית, יפן, והונג קונג והשתלם במיטב המסעדות מתוך רצון ושאיפה ללמוד, להתחדש ולרכוש ידע נוסף. בין השאר שף איציק ברק עבר השתלמויות בניו יורק במסעדות Daniel Boulud, ו Le Bernardin , Per –Se של תומס קלר, L’Atelier de Joel Robuchon , לנדמרק מנדרין בפריז ובהונג קונג, ב"שנגרילה" בפריז ובנוסף גם במלון Hilton Tokyo Conrad במסעדת השף של גורדון רמזי.

מנכ"ל וולדורף אסטוריה, אבנר און מציין: "אלה המבקשים להתענג על חוויית אוכל יוצאת דופן, אם למפגש רומנטי או סעודה חברתית, ימצאו בפאלאס חוויה ירושלמית מיוחדת ואיכותית", "שף איציק מזרחי ברק הצליח להביא את כל הטוב מהבית במגוון מנות נהדרות ובמבחר גסטרונומי מיוחד. האוירה החמימה בשילוב עם איכות השירות, הכלים וההגשה מבטיחים לבאים חוויה בלתי נשכחת", הוא מסיים. 

שף איציק מזרחי ברק מציין: "אני נרגש לפתוח את הפאלאס במחווה אדירה לבית שלי ולעיר הבירה ירושלים. הניחוחות, הטעמים, התבלינים והמאכלים שעליהם גדלתי הם אלה שהובילו אותי ליצירת תפריט חדשני וטוב כל כך. אני מזמין את כל עם ישראל להגיע ולהתנסות בחוויה ייחודית"

מה בתפריט?

טעימות מירושלים: בייגלה ירושלמי (20 שקלים) – שמן זית, זעתר וזיתים סורים, לחם זיתים (20 שקלים) – סלסלת עגבניות מגי חריפות ומלח ים גס, טחינה של בית (18 שקלים) – קרם חציל מעושן, טחינה וגרגירי חומוס, חציל על האש (18 שקלים) – אריסה חריפה, שיני שום בתמרינדי (18 שקלים) – חומץ  בלסמי, סילאן, לאבנה שקדים (18 שקלים) – שקדים מאודים במלח.

מנות ראשונות: סשימי לברק (78 שקלים) – אריסה, שומר, איולי לימון, ויניגרט הדרים. קובנייה דג ים (78 שקלים) – בורגול, עשבי תיבול, ויניגרט ג'ינג'ר, פלחי צנונית ושמן זית. פליה דניס אפוי (82 שקלים) – עלי תרד כרישה צעירה ועשבי תיבול. צ'יגה (73 שקלים) – עלי תרד תורכי, כרישה צעירה ועשבי תיבול. לחי בקר בבישול ארוך (82 שקלים) – קונפי ארטישוק, גרגירי חומוס, עלי מנגולד וציר בקר. בצק יופקה במילוי בשר בקר (68 שקלים) – סלט פלפלים קלויים, אריסה, צנוברים, דלעת מקורמלת וטחינה. טורטליני שפונדרה (72 שקלים) – חמוסטה, עלי מנגולד, סלרי, קרסיפי פנקו, עשבי תיבול. שקדי עגל (80 שקלים) – קרם חציל מעושן, ארטישוק צלוי, צ'יפס ארטישוק, לימון כבוש, צ'ילי וכוסברה. לשון עגל בבישול ארוך (68 שקלים) – קולורבי צלוי על מלח בעשן פחמים, קרם סלרי, גזרים צבעוניים.

מנות עיקריות: פילה דניס צלוי (118 שקלים) – סקורדיליה, קונפי כרישה צעירה ורוטב יין. פילה בר ים צלוי על גריל פחמים (118 שקלים) – עלי מנגולד,כוסברה, גרגירי חומוס וקרם חריימה חריף. חזה עוף סוביד (89 שקלים) – ספגטי ביתי, טחול, עגבניות טריות, עגבניות צלויות וגזרים צבעוניים. עופיון אורגני צלוי (92 שקלים) – ירקות שורש צלויים, תפוחי אדמה צעירים, לימון כבוש. קונפי שוק ברווז (98 שקלים) – תמר מג'הול, עלי תרד פריכים, בטטה. סיגר שקדי עגל (108 שקלים) – טחול, כבדי עוף, חציל שחור, מאשוויה ירקות ובצלצלי שאלוט מקורמלים. צלעות טלה על גריל פחמים (125 שקלים) – בורגול, פלפלים קלויים, סלקים מקורמלים. לחי בקר (110 שקלים) – עלי מנגולד, שעועית לבנה, תפוח אדמה מדורה, רוטב פלפלים קלויים. צלעות טלה נבלוסייה (125 שקלים) – אוכף טלה במעטפת בורגול, כרובית צלויה, כרובית בטמפורה. נתחי אנטריקוט (135 שקלים) – תפוחי אדמה צלויים, קולורבי צלוי, קונפי עגבניות, קרקר פטריות.

קוקטיילים: 17 (58 שקלים) – ג'ין, מיץ לימון, תה שחור, ג'ינג'ר ודבש, המפלצת (62 שקלים) – וודקה, קוינטרו, סירופ אפרסק, יין שרדונה, מיץ תפוזים, במבליק (62 שקלים) – רום מתובל, יין אדום, מיץ תפוחים, אנגוסטורה ביטר, אבנ-ג'וק (64 שקלים) – וויסקי ברבן, מיץ רימונים, בלמסי ומיץ לימון, שוק מחנה יהודה (64 שקלים) – ג'ין, תה קמומיל, ענבים לבנים, רוזמרין, יין לבן מבעבע, הולילנד (68 שקלים) – טקילה, אשכולית אדומה, הל, מחית ליצ'י וליקר דובדבן.

.

מלון וולדורף אסטוריה נבנה על יסודותיו של מלון היוקרה המפורסם- מלון פאלאס בירושלים ונחשב לפרויקט המלונאי היקר ביותר בישראל עם עלות השקעה של כ- 150 מיליון דולר. במלון, אשר הינו מלון היוקרה הבינלאומי היחידי בירושלים, 226 חדרים, מתוכם 29 סוויטות, אולם נשפים מפואר, חדרי ישיבות משוכללים, מסעדות גורמה, חדר כושר, ספא יוקרתי ורמת שירות ויוקרה שטרם נראתה בישראל.

THE PALACE, מלון וולדורף אסטוריה – גרשון אגרון 26, ירושלים

שעות פעילות: ימים ראשון עד חמישי בין השעות 18:30-22:30. (כניסה תאופשר עד 22:00) מוצ"ש- סגור

המלון מאפשר חנייה חינם לשעתיים לסועדים במסעדה.

כשרות: כשרות המלון רבנות ירושלים, השגחה ברמת גלאט בפיקוח הרב אלישיב נפחא. בשרים ועופות בכשרות עדה חרדית, בד"ץ הרב רובין, בד"ץ קהילות, בד"ץ שארית ישראל. פירות וירקות, לשמיטה חמורה, בדץ העדה החדרית הרב אפרתי, ירקות עלים ברמת גוש קטיף ונשטפים בחומר כהלכה. על שאר הפרודוקטים הינם עד"ח, רובין, לנדא, שארית ישראל וחתם סופר. שמירת שבת כהלכתה כנהוג בנהלי מהדרין. בישול ישראל לדעת הרמ"א.

ירקות שמיטה לחומרה, בדץ העדה החרדית, הרב אפרתי

לפרטים והזמנות: טלפון: 02-5423333 או Shaked.Ladell@waldorfastoria.com