10 של סנדוויצ'ים

הפעם, מוקדש המדור לילדים שחוזרים לבית הספר: מתכונים לכריכים שיכניסו טעם מיוחד ליום הלימודים

סנדוויץ' חביתה מיוחד

מצרכים

2 ביצים

פטרוזיליה

שמן

2 פרוסות לחם פרוס

הוראות הכנה

1. שוברים שתי ביצים בתוך קערה.

2. מוסיפים מלח, פלפל, פטרוזיליה לפי הטעם ומקציפים.

3. בוזקים במחבת מעט שמן זית, יוצקים את תערובת הביצים וממלאים את כל פני המחבת.

4. מניחים שתי פרוסות לחם על התערובת.

5. ממתינים מספר דקות והופכים את הביצים והלחם בו זמנית בעזרת מרית.

6. הופכים חזרה תוך כדי הכנסה וקיפול הביצה בין פרוסות הלחם.

7. מכניסים את הביצה מחוץ לפרוסות הלחם והופכים פרוסה אחת על השנייה להכנת הכריך.

8. מסירים מהאש ומגישים.

לחם מושלם לסנדוויץ'

מצרכים

450 גרם קמח לחם

115 גרם מים

15 גרם של שמרים טריים

75 גרם סוכר

7 גרם מלח

100 גרם חלב

45 גרם חמאה רכה

הוראות הכנה

1. ממיסים את השמרים בחלב חם ומוסיפים את המצרכים (למעט החמאה) לקערה.

2. לשים את המרכיבים ביד או במכונה.

3. לאחר מכן מתחילים להוסיף את החמאה בשלבים.

4. לשים שוב במשך כ-10 דקות.

5. מכדררים את הבצק ונותנים לו לנוח כשהוא מכוסה בבד עד לתפיחה כפולה.

6. לאחר שתפח הבצק, מותחים אותו לאורך תבנית מלבנית.

7. מקפלים את הבצק המלבני: חצי אחד לכיוון המרכז והחצי השני מעל הקיפול הראשון.

8. מכניסים את הבצק לתוך תבנית משומנת ולוחצים בעדינות בעזרת האצבעות, כך שהבצק ימלא את כל הפינות שלו.

9. נותנים לבצק לנוח שוב כשהוא מכוסה היטב בניילון נצמד או במגבת כותנה עד להכפלת הגודל שוב.

10. לאחר הכפלה מברישים בנוזל של ביצה טרופה.

11. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות כאשר המגש באמצע התנור.

12. מכניסים את הלחם פנימה ואופים למשך כ-40 דקות.

13. הכנת הכריך: הכניסו ביצת עין, בצל סגול, עגבנייה, חסה וכל מאכל אחר שאהוב עליכם.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה

כות: 10 של סנדוויצ'ים

מיש: הפעם המדור מוקדש לילדים שחוזרים לבית הספר: מתכונים לכריכים שיכניסו טעם מיוחד ליום הלימודים

קרדיט תמונה: צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)

סנדוויץ' חביתה מיוחד

מצרכים

2 ביצים

פטרוזיליה

שמן

2 פרוסות לחם פרוס

הוראות הכנה

1. שוברים שתי ביצים בתוך קערה.

2. מוסיפים מלח, פלפל, פטרוזיליה לפי הטעם ומקציפים.

3. בוזקים במחבת מעט שמן זית, יוצקים את תערובת הביצים וממלאים את כל פני המחבת.

4. מניחים שתי פרוסות לחם על התערובת.

5. ממתינים מספר דקות והופכים את הביצים והלחם בו זמנית בעזרת מרית.

6. הופכים חזרה תוך כדי הכנסה וקיפול הביצה בין פרוסות הלחם.

7. מכניסים את הביצה מחוץ לפרוסות הלחם והופכים פרוסה אחת על השנייה להכנת הכריך.

8. מסירים מהאש ומגישים.

צילום: באדיבות סטודיו TEKA

לחם מושלם לסנדוויץ'

מצרכים

450 גרם קמח לחם

115 גרם מים

15 גרם של שמרים טריים

75 גרם סוכר

7 גרם מלח

100 גרם חלב

45 גרם חמאה רכה

הוראות הכנה

1. ממיסים את השמרים בחלב חם ומוסיפים את המצרכים (למעט החמאה) לקערה.

2. לשים את המרכיבים ביד או במכונה.

3. לאחר מכן מתחילים להוסיף את החמאה בשלבים.

4. לשים שוב במשך כ-10 דקות.

5. מכדררים את הבצק ונותנים לו לנוח כשהוא מכוסה בבד עד לתפיחה כפולה.

6. לאחר שתפח הבצק, מותחים אותו לאורך תבנית מלבנית.

7. מקפלים את הבצק המלבני: חצי אחד לכיוון המרכז והחצי השני מעל הקיפול הראשון.

8. מכניסים את הבצק לתוך תבנית משומנת ולוחצים בעדינות בעזרת האצבעות, כך שהבצק ימלא את כל הפינות שלו.

9. נותנים לבצק לנוח שוב כשהוא מכוסה היטב בניילון נצמד או במגבת כותנה עד להכפלת הגודל שוב.

10. לאחר הכפלה מברישים בנוזל של ביצה טרופה.

11. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות כאשר המגש באמצע התנור.

12. מכניסים את הלחם פנימה ואופים למשך כ-40 דקות.

13. הכנת הכריך: הכניסו ביצת עין, בצל סגול, עגבנייה, חסה וכל מאכל אחר שאהוב עליכם.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה