כך תהפכו את השווארמה מושלמת

צילום: עוז אוחיון
צילום: עוז אוחיון
צוות 'טורקישוק' עם טיפים שימושיים כיצד להגיע לטעם המושלם של המאכל שכולנו אוהבים

השווארמה היא אחת המנות האהובות על הישראלים. רוצים להכין זאת בעצמכם בתחושה שעשיתם את זה באופן הכי טוב? להלן כמה טיפים.

חומר הגלם: הכול מתחיל בבחירת חומר הגלם האיכותי, מה שאומר שעליכם להתאמץ על מנת להשיג בשר טרי ואיכותי עם שחיטה ישראלית. לטריות חשיבות רבה במיוחד, שכן הסועד יבין בכך כבר בביס הראשון.

פריסה: יש לפרוס את הבשר כמה שיותר דק ולאחר מכן לאתר דרך לשטח את הבשר עוד יותר (כמו שעושים עם שניצל). כמובן שבמקומות שבהם מוכרים בשר יש מכונה שעושה זאת מידית והתוצאה היא שנקבל שווארמה דקה, לעיסה ואיכותית.

המלצה חשובה: בכל עשרה סנטימטרים יש לשים שומן, גם בחלק העליון, כדי שהבשר יהיה עסיסי ולאורך זמן,

ניהול האש: זה שלב חשוב מאוד, מכיוון שניהול לא מקצועי של האש יוביל לשריפת הבשר; ומנגד שלא יהיה בשר חי. הדבר תלוי בזמינות שהסועדים אוכלים – במידה ויש כמות גדולה של סועדים בעת ובעונה אחת, תקין שהאש תהיה גבוהה, אך אם 'העומס' נמשך מספר שעות ולא נקודתי, חשוב שהאש תהיה נמוכה.
בשני המקרים, במידה והמנגליסט התורן לא יהיה עם האצבע על הדופק, לא נשיג את התוצאה והדבר יתבטא בטעם. 
תבלינים: במידה ואכן הבשר איכותי ומשובח, מומלץ לתבל בצורה עדינה על מנת ליהנות מטעמי הבשר והשומן שהם חוד החנית של השווארמה.

בשר בפיתה: הגענו לשלב הסופי, לביס המיוחל. לאור כל מה שאמרנו בסעיפים הקודמים, אנו ממליצים שלא לפוצץ את הפיתה בסלטים, כדי שהסלטים לא יאפילו בטעמם על הבשר וניתן יהיה להתענג על טעמי הבשר המשובח.

מוגש באדיבות 'טורקישוק', שוק מחנה יהודה, ירושלים.