כל מה שצריך לדעת על פסטה

צילום: יח"צ
מותג הפסטה האיטלקי 'ברילה' חוגג את יום הפסטה הבינלאומי ב'חודש הפסטה' שייערך במהלך אוקטובר בישראל * כמה דברים שלא ידעתם (או שכן...)

יום הפסטה הבינלאומי נחגג מדי שנה ב-25 באוקטובר, כמסורת בינלאומית שהחלה בשנת 1995 ברומא, בו השתתפו כ-40 מומחים ויצרני פסטות מכל העולם במטרה להעשיר את הידע בכל הנוגע לפסטה וסוגיה.

מותג הפסטה 'ברילה', יחגוג השנה בישראל  את 'חודש הפסטה', שייערך במהלך אוקטובר. במסגרת זו, ישיק מוצר חדש: 'ברילה פפירי'. בנוסף, יושקו רטבים מחדש רטבי 'ברילה' עם מתכון משופר ויתקיימו פעילויות מיוחדות בנקודות מכירה נבחרות ברחבי הארץ.

מנתוני המותג 'ברילה' עולה, כי מתחילת מגפת הקורונה, חל גידול משמעותי בצריכת הפסטה בישראל, כאשר שוק זה מגלגל כ-608 מיליון שקלים נכון לשנת 2020 ומשפחה ישראלית ממוצעת צורכת כיום כ-7 ק"ג פסטה בשנה, לעומת האיטלקים הצורכים כ-30 ק"ג פסטה בשנה.

מסקר שערך המותג 'ברילה' בארץ  עולה, כי כי 94 אחוז מהצרכנים בישראל רוכשים פסטה: 44 אחוז אוכלים פסטה בין 2-3 פעמים בשבוע ו-25 אחוז נוהגים לאכול פעם בשבוע. 71 אחוז מן הנשאלים ענו כי אוכלים פסטה כארוחת צהריים לעומת 62 אחוז שאוכלים פסטה כארוחת ערב או כאירוח.

עוד עלה מהסקר, כי מדובר במאכל האהוב על רבים מבני המשפחה: 52 אחוז נוהגים להכין פסטה לכלל המשפחה, ביניהם ילדים, הורים ובוגרים ואף לאורחים. הצרכן הישראלי מעדיף לרכוש את המותג 'ברילה', הנחשב בעיניו כטעים, יוקרתי ואיכותי. בנוסף, ציינו כי מוצר הפסטה 'ברילה' מרשים בהגשה כמנת אירוח ו"דומה למנה במסעדה".

בנושא רטבים לפסטה, הנחשבים כמוצר משלים, נמצא כי 58 אחוז מבתי האב בישראל ציינו שהם קונים רטבים איטלקיים. למעלה ממחציתם משתמשים בתדירות של 2-3 פעמים בשבוע ועד פעם בשבוע: 34 אחוז משתמשים ברוטב איטלקי פעם בשבוע, 26 אחוז משתמשים פעם בשבועיים-שלושה, 21 אחוז נוהגים להשתמש בין 2-3 פעמיםבשבוע.

כל מה שלא ידעתם על הפסטה:

האיטלקים והסינים רבים על זכות הראשונים של האטרייה, אך מתכונים עתיקים מראים כי האיטלקים הכירו את הפסטה עוד לפני שובו של מרקו פולו ממסעותיו. על פי החוקרים בנושא, הפסטה הוצגה לראשונה במאה ה-13 על ידי מרקו פולו לאחר שנחשף אליה לראשונה באחת מנסיעותיו לסין.

פירוש המילה פסטה באיטלקית הוא בצק.

צריכת הפסטה בעולם עומדת על 6 ק"ג בשנה בממוצע לאדם.

פסטה באיטליה משמשת כמנה ראשונה ולעיתים אף אוכלים אותה כשתי מנות ביום. בישראל לעומת זאת, הפסטה מוגשת כמנה עיקרית. הישראלי אוכל בממוצע בין מנה למנה וחצי פסטה בשבוע.

הפסטה המועדפת בקרב האמריקאים היא מקרוני והם מעדיפים את רוטב ארבע הגבינות.

באיטליה נהוג להתאים בין צורת הפסטה לרוטב: פסטה דקה ועדינה מתאימה לרוטב קל, כגון: רוטב עגבניות, שמן זית ובזיליקום לעומת פסטה עבה המתאימה לרוטב כבד וסמיך כמו: שמנת פטריות, רוטב רוזה עגבניות ושמנת, ואת הפסטות בעלות הקפלים – כמו הפפיון ופוזילי – מגישים בשילובי ירקות ובשר.

נהוג לחשוב שפסטה משמינה, אך היא עשירה בפחמימות ודלה משומנים. 100 גרם פסטה מכילה כ-150 קלוריות בלבד. הכמות וסוג הרוטב מוסיפים את הקלוריות העודפות.

7 טיפים לבישול נכון של הפסטה (באדיבות 'ברילה'):

פסטה מבשלים אך ורק בסיר גדול ועמוק.

הכמויות הנכונות לבישול פסטה: יחס של ליטר מים ל-100 גרם פסטה, כשהאידיאל הוא 6 ליטר מים על חבילת פסטה של 500 גרם.

אל תשטפו את הפסטה.

להוציא את הפסטה לפני שהיא מוכנה ולבשל אותה עם הרוטב. מומלץ להוריד את הפסטה מהאש דקה לפני שהיא מוכנה, להעביר אותה למסננת, לבישול קצר במחבת או בסיר שבהם נמצא הרוטב.

בניגוד לדעה הרווחת – לא להוסיף שמן בבישול הפסטה, פעולה זו תמנע מהרוטב להידבק לפסטה.

לשדרוג המנה: אחרי שסיימתם לסנן את הפסטה, פזרו עליה מעט גבינת פרמז'ן מגוררת.