כמה דברים על קפה

לרגל יום הקפה הבינלאומי (1.10) מנדבים מומחי הקפה של רשת 'קפה גרג' טיפים שימושיים להכנת קפה איכותי ביתי

היום (1.10), חוגגים ברחבי העולם את יום הקפה הבינלאומי, שהושק רשמית לראשונה במילאנו בשנת 2015 במטרה לקדם סחר הוגן בקפה.

יאיר מלכה, מבעלי 'קפה גרג': "הישראלים אוהבים קפה ונחשבים ל'צרכנים כבדים'. אמנם צריכת הקפה בארץ במגמת עלייה כבר מספר שנים, אך מגפת הקורונה הביאה את שוק זה לשיאים חדשים והזינוק הגדול נרשם גם בצריכה ביתית וגם בבתי קפה. כיום, צריכת הקפה בישראל לאדם נאמדת בכ-10 ק"ג בשנה. הקפה הכי פופולארי בקרב הצרכן הישראלי הוא קפה הפוך ואחריו האספרסו".

רשת 'קפה גרג' מציעה קפה איכותי ואחיד בכל סניפי הרשת. במסגרת זו, עובר הבריסטה ברשת הכשרות מקצועיות והוא בעל הבנה וידע בהכנת משקאות הקפה.רשת 'קפה גרג' עובדת עם תערובת ייחודית, הקפה נקלה ברג'יו קלבריה שבדרום איטליה. הבלנד מורכב מפולים מזנים שונים בכדי ליצור טעם ייחודי: פולי ערביקה מובחרים מברזיל, מקוסטה ריקה ומקולומביה בשילוב פולי קפה נבחרים מזן רובוסוטה מהודו ומויטנאם.

מומחי הקפה של 'גרג' ריכזו את חמשת הכללים להכנת קפה איכותי בבית:

1. איכות תערובת הקפה.

2. טחינת פולי הקפה במקום בעת ההכנה.

3. ציוד איכותי ותקין.

4. איכות המים תשפיע על איכות הקפה – הטוב ביותר הוא מסנן מים על בסיס פחם.

5. הקפדה על ניקיון ותחזוקת מטחנת הקפה והמכונה.