'הפי פיש', מסעדת הדגים הירושלמית והים תיכונית הכשרה של מלון 'ממילא', משיקה תפריט חדש בהשראת סוף עונת המסיק – תפריט טעימות בסימן דגים ושמן זית ישראלי משובח.
בטראסה יפהפייה עשירה בצמחי תבלין וצמחי ארץ ישראל הנושקת לשדרות אלרוב ממילא ובאווירה ירושלמית חורפית, יוגש תפריט הכולל מנות פתיח, ראשונות, מרענן, עיקריות וקינוחים – סך הכול שבע מנות במחיר של 200 שקלים לסועד. על התפריט אמונים שף מלון 'ממילא' המוכשר אושרי זעפרני (במקור מאשקלון, אך מתגורר בירושלים כבר תריסר שנים) והשף רן נחמיה, שף מסעדת 'הפי פיש'. שימו לב כי ארוחת הטעימות מתקיימת רק בימי רביעי בין השעות 18:00-23:00. ביתר ימות השבוע וגם ברביעי ניתן להזמין את התפריט הקבוע והמצוין של המסעדה.
ביקרתי שם ביום רביעי האחרון והייתה זו עבורי חוויה גסטרונומית נפלאה. השפים, כפי שסיפר לי השף אושרי, יצרו כאן תפריט מרענן ברוח סוף עונת המסיק. הם השתמשו בשמן זית קורניקי וסורי ויצרו שבע מנות טעימות שבונות את התפריט, הכולל בין השאר פתיח של מיני פרנה ושמן זית עם סומק, מאזטים בתיבול שמן זית כתית ישראלי, פלאפל, סלט ישראלי, איקרה, יוגורט לימון עם סלק צלוי ומסבחה. רק אחרי מנוחה ונשימה עמוקה עוברים לטעימות של המנות הראשונות הכוללות שווארמה דגים, טחינה, חציל שרוף, בצל, סומק, עמבה ומנה טעימה במיוחד של פטריות מקפצות, יוגורט ושמן צ'ילי.
לאחר מרענן – סורבה אשכולית אדומה – עברנו למנות העיקריות הכוללות פיש אנד צ'יפס עם איולי לימון ועשבי תיבול, מנת מוסקה דגים וגבינת פטה מגוררת וסלמון טריאקי ופטריות. לקינוח מוגשת עוגת סולת עם קרם מלאבי, פיסטוק וקאדאיף וגם מוס מייפל ופקאן, ביסקוויט שוקולד ושטרוייזל פרלינה טעים במיוחד.
מה שמייחד את מסעדת הדגים החלבית 'הפי פיש' ומה שאני אוהב בה זה בעיקר הרוגע, האווירה הקלה, הרעננה והנעימה בהשראה ים תיכונית המתאימה לארוחה נינוחה ומגוונת באווירה קסומה של פעם. מי שאוהב לאכול, אל לו לוותר על החוויה הגסטרונומית המחכה לו. תוכלו לבחור לשבת סביב שולחן האריחים הגדול, להסתתר מעין כל באחת הפינות האינטימיות או פשוט להשתרע על אחד מכיסאות המרפסת באוויר הפתוח אל מול חומות העיר העתיקה.
ומילה אחרונה מוקדשת לאלכוהול המגוון במסעדה המסייע לאווירת הרוגע והקסם – מבחר של בירות, יינות וקוקטיילים.
נסו ותיהנו.
מסעדת 'הפי פיש'
שדרות ממילא 14, מלון ממילא, ירושלים
להזמנות: 02-5482230