כתף טלה

צילום: יח"צ חלי ממן
המתכון החגיגי מתובל בשום וברוזמרין מוגש עם ירקות צרובים

מצרכים לכתף טלה

כתף טלה שלמה במשקל של 2 ק"ג בערך

8 שיני שום קלופות

4 כפות שמן זית

4 ענפי רוזמרין

כפית צ'ילי יבש גרוס

2 כפיות מלח ים גס

מצרכים לירקות הצרובים

ספריי שמן לריסוס הירקות

גזר מקולף וחתוך לקוביות

זוקיני חתוך לטבעות בעובי של 1 ס"מ

קולורבי מקולף וחתוך לקוביות

15 פטריות שמפיניון שלמות

בצל סגול מקולף וחתוך לשישיות

הוראות הכנה:

1. מחממים תנור לחום של 250 מעלות. מתבלים את כל הירקות ואופים למשך כ-10 דקות או עד שהם מזהיבים.

2. הכנת הבשר: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. דוקרים את הבשר בסכין קטנה ומחדירים את השום לחורים שנוצרו.

3. מתבלים את הנתח במלח גס, פלפל גרוס ורוזמרין, מניחים על גבי תבנית אפייה וצולים למשך כשעה וחצי. אם הנתח מקבל צבע יפה לפני שעבר הזמן, יש להנמיך את החום ל-165 מעלות ולהמשיך בצלייה.

4. נועצים מזלג במרכז הנתח, מוציאים ומניחים על השפתיים. אם מרגישים שהמזלג מעט חם, זה אומר שהנתח מוכן ושהוא חם יותר מ-40 מעלות מבפנים. אם מכינים את הבשר כמה שעות לפני הארוחה, יש לעטוף את הנתח בנייר אפייה ובנייר אלומיניום ולהכניס חזרה לתנור בחום של 150 מעלות עד לארוחה.

5. לאחר שהירקות צלויים, מסדרים אותם בכלי הגשה ומעליהם מניחים את נתח הבשר בשלמותו.

הערה: המתכון מכיל 10 מנות, כל מנה = מנת חלבון בשר.

המתכון מוגש באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא