לביבות גבינה ואגס

צילום: אלעד ברנגה
צילום: אלעד ברנגה
לקראת החנוכה, מתכון למאכל המסורתי של החג * לביבות מועשרות בחלבון, טעימות, בריאות ומפתיעות

רכיבים (להכנת כ-15 לביבות)

300 גרם גבינה לבנה 3% שומן

2 ביצים

כפית תמצית וניל

כף מדידה פורמולה 1 בטעם וניל עוגיות

כף מדידה פורמולה 1 בטעם מלון

כף מדידה פורמולה 1 בטעם וניל כשר למהדרין

2 כפות מדידה אבקת חלבון

קורט קינמון

אגס מקולף, ללא הליבה, חתוך לקוביות קטנות

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מניחים את הגבינה הלבנה, הביצים ותמצית הווניל בקערה ומערבבים היטב.

3. מוסיפים את אבקות הפורמולה 1, אבקת החלבון והקינמון ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד. מקפלים פנימה את קוביות האגס.

4. מניחים כפות גדושות בתבנית האפייה ושומרים מרחק היקפי של 3 ס״מ בין הלביבות.

5. אופים 15-20 דקות עד להזהבה.

טיפ אפשר להכין מהבלילה לביבות במחבת או פנקייקס.

ערכים תזונתיים ליחידה אחת: אנרגיה – 48 קק"ל, חלבון – 4.6 גרם, פחמימות – 3.3 גרם, שומן – 1.6 גרם.

מוגש באדיבות חברת 'הרבלייף', מתוך ספר מתכוני הבריאות 'מבשלים דרך חיים'

סרטון להכנת הלביבות עם השפים והתזונאים הקליניים, אודי ברקן ואושר אילדמן,

כולל טיפים לאפייה קלה ומוצלחת: