את המפלגות שהתקבצו על מנת להקים ממשלה אלטרנטיבית לליכוד פוקד משבר. לא ננתח כאן את סקרי דעת הקהל המצביעים על ירידה של חלק מהן בסקרים או על מצבם הנחות של מקימיהן מול נתניהו. נציין רק כי בערוץ 12, לפני שבוע, הצביע עמית סגל על עובדה זו וציין כי על פי הסקרים דאז אין לממשלת בנט רוב בכנסת.
מצב דברים זה, מסתבר, מהווה גורם משפיע מאוד על האופן שבו ממלאים השרים את תפקידיהם. על כך יש להתריע. כך לדוגמה מנסה לפיד לקושש קצת סימפטיה בציבור, כאשר הוא עושה 'אבו עלי' מול פולין. זו טעות חמורה. יסודה בחוסר ניסיון ובשיקול דעת פגום.
ומדוע? מהתקפות על פולין ממילא לא יבוא כסף לניצולי שואה. עכשיו, כאשר הוויכוח הפך לעקרוני, ממשלת פולין לא יכולה להפוך את עורה. כל הכרה בזכויות יהודים על רכוש פולני עכשיו, תתפרש כהכרה פולנית במעשי השוד שלהם בתקופת הכיבוש הנאצי וגם תהפוך לאות קין על מצחם לעולם ועד.
יש מעמד ביניים פולני שהגרמנים קנו אותו על ידי חלוקת רכוש יהודי בהיקפים גדולים. מעמד זה ייאחז בשיניים ברכוש הזה. כל ויתור של ממשלת פולין ימצא את ביטויו בבחירות הקרובות. אף משטר דמוקרטי לא יתאבד, במיוחד לא בשל תביעת יהודים על רכושם.
במדינות מערב אירופה (להוציא את גרמניה), קיימת מגמה שהלכה והתעצמה מאוד בשנים האחרונות: דחייה ואף עויינות למדיניות ישראל בשטחים. נתניהו הצליח לערער את יסודות המגמה הזו כאשר פעל בקרב מדינות שנחשבו בעבר למדינות מזרח אירופאיות מובהקות ואף לצמצם בעזרתן בהצלחה את העויינות הגוברת בפרלמנט האירופי כלפי ישראל. בין המדינות הללו: יוון, קפריסין, אוסטריה, צ'כיה, סלובקיה, אלבניה, הונגריה, בולגריה ועוד. מדינות אלה כבר מנעו בעבר החלטות נגד ישראל, גם בשל עצם העובדה כי בפרלמנט האירופי החלטות כאלה מתקבלות רק פה אחד ורק בהיעדר התנגדות. בקבוצה הזו הייתה גם פולין.
מה הרווחנו מהכרזת המלחמה של לפיד? במילה אחת: כלום. זה רע לישראל. אנחנו עניים בנכסים דיפלומטיים. לאבד את המעט שיש ברגע של כעס זו טעות מיותרת לחלוטין.
ביניים: מתווה הגז מילא את כל הציפיות
אמיר פוסטר מתמחה בניתוח כלכלי של משק הגז הישראלי. לאחרונה הצטרף לאיגוד תעשיות חיפושי הגז והנפט. לדבריו, המתווה הנוכחי של הגז בישראל מילא אחר כל הציפיות של מקבלי ההחלטות בישראל, מלבד אלה של האופוזיציה דאז ובראשן שלי יחימוביץ' ומיקי חיימוביץ', שתי הכוהנות הגדולות של הכלום. הן כזכור פסלו אותו מכל וכל.
בראש ובראשונה התברר, כי השימוש הנוכחי בגז הנוזלי כבר הוריד את זיהום האוויר מתחנות הכוח ב–70 אחוז. במילים אחרות, אנו נושמים היום אוויר נקי יותר ואילולא פליטת הפחמן הדו חמצני ממכוניות (מידי שנה בשנה נוספות עוד כ–200,000 מכוניות לצי הרכב הפרטי בישראל!), ייתכן שרמת הזיהום הכללי אכן הייתה יורדת באופן דרמטי.
וכך כתב נחמיה שטרסלר, הכתב הכלכלי הבכיר של 'הארץ': ״לפני שש שנים, בוועידת פריז, התחייבה ישראל להפחית את פליטת גזי החממה בארבעה תחומים עיקריים: אנרגיה, תחבורה, חקלאות ותעשייה. היא עמדה בהתחייבות רק בתחום האנרגיה. זה קרה בזכות גילוי הגז הטבעי (המושמץ, כך במקור), שאפשר העברת תחנות כוח משימוש בפחם, סולר ומזוט לשימוש בגז, שפולט הרבה פחות פחמן דו חמצני לאטמוספירה. האמת היא שאפילו הקדמנו את לוח הזמנים. במקום להגיע ליעד ב–2030, הגענו אליו כבר ב–2020. לעומת זאת, בתחבורה, בחקלאות ובתעשייה נכשלנו. שם אנו רחוקים מאוד מהיעד. כל זה לא עושה שום רושם על מתנגדי הגז הטבעי, שממשיכים לתקוף את השימוש בו. הם אף שוכחים לציין שהמעבר לגז טבעי הוריד את זיהום האוויר ב–70 אחוז, כך שכיום יש באוויר שאנו נושמים הרבה פחות תחמוצות מזיקות של גופרית וחנקן, מה שמציל מידי שנה מאות אנשים ממחלות ריאה שמסתיימות במוות".
יש מצב שאנשים, ובמיוחד פוליטיקאים, יתנצלו על דברים הזויים, לפעמים אף שקריים, המתפרסמים בריש גלי?