להרגיש כמו בהודו

'איצ'יקדנה – קולינאריה הודית' במבשרת * מעכשיו לא צריך לנסוע לתל אביב או לטוס למזרח כדי ליהנות מאוכל הודי משובח

השבוע התנסיתי בחוויה גסטרונומית ייחודית והתוצאה הייתה מלהיבה במיוחד. שמעתי מחברים על מיזם חדש שנקרא 'איצ'יקדנה – קולינאריה הודית'. ניתן לבצע משלוחים או להגיע לאסוף. ההפתעה שלנו הייתה מושלמת. חוויה קולינארית מהנה במיוחד או בלשון העם – ליקקנו את האצבעות ואת כל הרטבים הטעימים בטירוף. בקיצור, חוויתי רגעים של הודו.   

למעשה, מאז שחזרתי עם משפחתי מאנגליה, שם נהגנו לאכול אוכל הודי מידי שבוע, אנחנו מחפשים לאורך השנים אוכל הודי טעים ברחבי הארץ. המשלוח של 'איצ'יקדנה' הוא האוכל ההודי הטעים ביותר שאכלנו בשנים האחרונות, ללא תחרות. חבל שלא ניתן להעביר בכתבה את מגוון הריחות והטעמים שעשו אותנו כה מאושרים. האושר הוא כפול, כי אני תמיד אוהב לכתוב על מיזמים קולינאריים חדשים ושווים באזור מגוריי. 'איצ'יקדנה' הוא ללא ספק אחד מהם.

המיזם 'איצ'יקדנה' החל בבית פרטי במבשרת בתקופת הקורונה לפני שנתיים. חיה סוני (33) ובעלה ההודי השיף ניק (38), שהכירו בהודו, החליטו לשתף חברים ולקוחות בבישול הודי אותנטי ופתחו טייק אווי ושירות משלוחים.

השיף ניק, שעומד מאחורי המיזם הקולינרי, עבד 11 שנים כטבח במסעדת 'אדום' שבמתחם 'התחנה הראשונה' בירושלים. הזוג, כמו רבים אחרים, מאוהב באוכל הודי. ממטבח ביתם הם החלו לבשל ולשווק אוכל הודי אותנטי. המיזם, שגדל ותפח למאות ואלפי לקוחות מאושרים, יהפוך בקרוב (אחרי החגים) למסעדה הודית.

חשוב להדגיש, כי מדובר בקולינאריה הודית אותנטית, צמחונית ומי שמעוניין גם טבעונית. קולינאריה עם טעמים מטורפים. ההזמנות כולן מראש (לפחות יממה). הבישול ההודי לוקח זמן ומספר ההזמנות מוגבל. הבישול, לדברי חיה, הוא אישי ומותאם ללקוח. מטבח צמחוני או טבעוני, רוב המנות ללא גלוטן וכל לקוח בוחר את מידת החריפות שבה הוא מעוניין. כל התבלינים מגיעים ישירות מהודו ואת גבינת הפאניר ההודית מייצר ניק בעצמו, כמו גם את רוטב הקארי. הכול טרי וייחודי.

אז מה בתפריט? הנה כמה דוגמאות פופולאריות:

סמוסה: שלושה כיסונים ממולאים ומטוגנים עם תפו"א, אפונה ורטבים הודים – 45 שקלים.

מלאי כופתה: כופתאות תפוחי אדמה וגבינת פאניר מטוגנות ברוטב קשיו לצד אורז – 60 שקלים.

טאלי: שלושה תבשילים שונים לצד אורז, צ'אפטי ויוגורט מטובל – 75 שקלים.

אלו טיקי: לביבות בתיבול הודי אוטנטי עם יוגורט ורטבים – 45 שקלים.

פולאו: אורז מוקפץ עם עשבי תיבול, ירקות וקוביות פאניר – 55 שקלים.

עוד תמצאו בתפריט חציל בקארי, פניר פראטה, מסאלה פורי וקינוחים בהם סוגי אננס וגולאב ג'אמון. בקיץ תוכלו להזמין לאסי מרענן מפירות העונה או צ'אי מסאלה ועוד.

אם כמוני, אתם מעוניינים באוכל מגוון, טעים וייחודי 'איצ'יקדנה' תהיה לכם חוויה גסטרונומית. טייק אווי או משלוח ישירות אליכם. נסו ותיהנו.   

'איצ'יקדנה – קולינאריה הודית', רחוב מבוא תדהר 13, מבשרת ציון.

טלפונים להתקשרות: 052-8000686 או 052-9524242.