לה פטיסרי 'אבו סייר' חוגג שנה

צילום: שרה אבו סייר
צילום: שרה אבו סייר
השף שבצעד אמיץ פתח מקום דווקא בשנת הקורונה, מסכם שנה במתכונת חגיגית

ביוני 2020, בשיא מגפת הקורונה, כאשר עסקים רבים נסגרו וענף הקולינריה על גווניו נלחם על קיומו – דווקא אז החליט השף איברהים אבו סייר לפתוח את הפטיסרי שלו ברחוב השער החדש בעיר העתיקה.

אבו סייר, שף קונדיטור מזה כ-20 שנה, יליד הרובע המוסלמי ממשפחה שהגיעה לירושלים מהעיר שכם, הוא חבר ב-Chefs for Peace, שימש כשף קונדיטור של מלון מצודת דוד כ-18 שנה, לימד בבית הספר לבישול של 'נוטרדם דה ג'רוסלם', בוגר לימוד ניהול בתי מלון מאוניברסיטת בית לחם, סיים השתלמויות בפריס ובבלגיה, ובעיקר – אמן המתוקים.

עם תחילת משבר הקורונה, החליט אבו סייר כי הפעם הוא עובד עבור עצמו – בתי הספר בהם לימד נסגרו, המלונות היו סגורים תקופה ארוכה – וכך הוא פתח ביוני את הפטיסרי החדש שלו ממש קרוב לשער החדש בעיר העתיקה בירושלים. מאז ובמהלך השנה שחלפה לא סגר המקום את דלתותיו למעט ימים בהם חל איסור מוחלט על פתיחה. בכך הפך ליקיר חובבי השוקולד והמתוקים האיכותיים בירושלים.

איברהים אבו סייר הוא שף קריאטיבי. היצירות המתוקות מתחלפות לפי העונות, כל עוגה ומאפה מקבלים טיפול אישי ובעיקר הוא מקפיד לשלב ככל הניתן את אהבתו הגדולה באמת – שוקולד, וליתר דיוק – מאפים ושוקולדים אירופיים. בפטיסרי, הפתוח שבעה ימים בשבוע, נאפים מידי יום עוגות ומאפים מפרי דמיונו ולפי ההשראה איתה קם בבוקר.

המקום הקטן, המלא בפיתויים מתוקים לצד קישים מלוחים, הוא עסק משפחתי. אבו סייר הוא המנצח על מלאכת היצירה והאפייה ולצדו עובדות שתי בנותיו, כך שתמיד היחס הוא אישי והלקוחות הקבועים מוכרים היטב. אפשר לבוא לשתות קפה או תה, לאכול מאפה מתוק או מלוח (מהמבחר היומי המתחלף) וניתן גם להזמין וגם לקחת הביתה.

'לה פטיסרי אבו סייר' מקבלים סיוע באמצעות מרכז העסקים שהוקם על ידי עיריית ירושלים, המשרד לירושלים ומורשת, הרשות לפיתוח ירושלים ובשיתוף מרכז טיפוח יזמות (מט"י) ירושלים להתמודדות עם משבר הקורונה.

במסגרת חגיגות השנה להקמה מבצע מיוחד עד ה-30.6: 10 אחוז הנחה על קנייה מעל 50 שקלים.

לה פטיסרי אבו סייר

רח' השער החדש 35, העיר העתיקה, ירושלים

שעות פתיחה: ראשון – 09:30-19:00, שני-שבת – 08:00-20:00

טל': 0528770255