לזניה אביבית

צילום: נמרוד סונדרס
צילום: נמרוד סונדרס
מתכון למאפה שכבות עם שפע גבינות שמבוסס על מצרכים כשרים לפסח

מצרכים (לתבנית אחת 20*28 ס״מ)

חבילת לזניה כשרה לפסח

שמן זית

כרישה פרוסה

מלח ופלפל

2 צרורות עלי תרד

2 שיני שום

עלים מ-4 ענפי תימין מפוררים

מצרכים לשכבת הגבינות

מיכל שמנת מתוקה

כוס חלב

2 ביצים

2 גביעי קוטג׳ (או ריקוטה)

100 גרם מוצרלה מגוררת

50 גרם פרמזן מגוררת

עגבנייה פרוסה לקישוט

הוראות הכנה

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

2. מקפיצים את הכרישה במחבת חמה עם שמן זית למשך 3-4 דקות לריכוך ללא הזהבה.

3. מוסיפים תרד, מלח, פלפל, שום ותימין. מערבבים למשך דקה ומורידים מהאש.

4. מערבבים ביצים, שמנת וחצי כוס חלב עם חצי מכמות המוצרלה, הקוטג׳ והפרמז'ן. מתבלים במלח ובפלפל. 

5. מסדרים בתבנית משומנת שכבה ראשונה של שלושה דפי לזניה ויוצקים עליהם את חצי כוס החלב הנותרת. ממשיכים לסדר בשכבות רבע מכמות תערובת הגבינות, שליש מכמות התרד עם כרישה ועוד שלושה דפי לזניה. מסיימים בגבינות, מסדרים פרוסות עגבנייה, מועכים את השכבות ומוודאים שיש נוזלים. במידת הצורך, מוסיפים עוד חצי כוס חלב. מכסים בנייר אפיה ומעליו רדיד אלומיניום.

6. אופים במשך 45 דקות. מסירים את הכיסוי, נועצים סכין או מזלג לעומק הלזניה ומוודאים שהעלים התרככו.

7. מפזרים את יתרת המוצרלה מעל ומשחימים עוד רבע שעה ללא כיסוי. מגישים חם.

טיפ: אם רוצים לחתוך למנות יפות, מומלץ לקרר לחלוטין, לחתוך ואז לחמם שנית, שכן חיתוך הלזניה כשהיא חמה עלול לפגוע במבנה השכבות.

המתכון מוגש באדיבות 'ברילה'