לחם בננה

צילום: אלעד ברנגה
צילום: אלעד ברנגה
מתכון בריאות סתווי מנצח ומועשר בחלבון

רכיבים (ל-12 פרוסות):

תבנית אינגליש קייק רחבה

2 כפות מדידה אבקת חלבון

כף מדידה פורמולה 1 וניל כשר למהדרין

2 בננות בשלות

2 ביצים L

80 מ"ל מים

75 מ"ל שמן זית

75 מ"ל סירופ מייפל

225 גרם קמח מלא

כפית אבקת סודה לשתייה

חצי כפית קינמון

תוספות: שברי אגוזי מלך

טיפ: ניתן להוסיף גם צימוקים

אופן הכנה:

1. מועכים עם מזלג בקערה את 2 הבננות. להוסיף 2 ביצים ולערבב היטב.

2. מוסיפים תוך כדי ערבוב מים, שמן זית וסירופ מייפל. מניחים בצד.

3. בקערה נפרדת מניחים את הקמח המלא, אבקת הסודה לשתיה, אבקת החלבון, אבקת הפורמולה והקינמון ולערבב הכול יחד.

4. שופכים את בלילת הביצים לקערת האבקות ומערבבים היטב.

5. מוסיפים את שברי אגוזי המלך ומערבבים.

6. מוזגים לתבנית את התערובת ומניחים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות בין 30-40 דקות.

7. מצננים מעט ואוכלים.

מידע תזונתי – ערכים לפרוסה אחת: אנרגיה (קק"ל) – 249; חלבון – 21 גרם; פחמימות – 38.4 גרם; שומן – 7 גרם; סיבים – 5.3 גרם.

המתכון מוגש באדיבות 'הרבלייף'

סרטון להכנת לחם בננה עם השפים והתזונאים הקליניים, אודי ברקן ואושר אילדמן, כולל טיפים לאפייה קלה ומוצלחת: