מצרכים:
500 גרם קמח ללחם
350 גרם מים
10 גרם שמרים טריים
10 גרם מלח
הוראות הכנה:
1. מערבבים יחד בקערה קמח ושמרים בעזרת הידיים. מוסיפים את המים והמלח.
2. לשים ומותחים את הבצק ומקפלים אותו שוב מעל עצמו להוספת אוויר. למרות שמדובר בבצק דביק, לא מומלץ להוסיף עוד קמח על מנת לשמור על בצק חלק.
3. יוצרים כדור ומכניסים לקערה משומנת. ממתינים כשעתיים עד שהוא מכפיל את נפחו.
4. חותכים את הבצק לשני חצאים, מעגלים ומשטחים כל אחד מהם בצורת עיגול שטוח. מקפלים קצה אחד של העיגול למרכז ומהדקים. מקפלים את הקצה השני באותו האופן. לבסוף, מקפלים שוב לשניים ומהדקים.
5. הופכים את הבצק כך שהחלקים המקופלים כלפי מטה. מרדדים את הבצק על משטח העבודה מהמרכז ועד לקצוות.
6. מפזרים על הכיכרות מעט קמח, מניחים על מטלית נקייה עם קמח ונותנים להן לנוח בין 45 ל-60 דקות או עד שהן מכפילות את גודלן.
7. לאחר שהכיכרות תפחו, בוצעים בסכין (בזווית של 45 מעלות) את הבצק (זהירות: שהחתכים לא יהיו עמוקים מידיי).
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות בחום העליון והתחתון למשך כ-25 דקות.
9. על מנת ליצור אדים במהלך האפייה, ניתן להניח תבנית בתחתית התנור. כאשר מכניסים את הלחם פנימה, יש לצקת חצי כוס מים לתבנית התחתונה ולסגור את דלת התנור מיד על מנת לשמור על טמפרטורת התנור והאדים.
המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה