לחמניות אננס

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
האם ידעתם שבלחמניות אננס אין באמת אננס? * שמו של המאפה הסיני הזה נובע מהאופן שבו נראה הציפוי כשהוא מוכן – כמו קליפתו של הפרי האקזוטי האהוב

מצרכים

2/3 כוס שמנת מתוקה

כוס או 250 מ"ל חלב

ביצה גדולה

שליש כוס סוכר

חצי כוס קמח לעוגות

3 וחצי כוסות קמח לחם

כפית שמרים יבשים

כפית וחצי מלח

מצרכים לציפוי הבצק

רבע כוס אבקת חלב

כוס ורבע קמח

חצי כפית סודה לשתייה

רבע כפית אבקת אפייה

2/3 כוס סוכר דק

רבע כוס גהי (ניתן גם להשתמש בשומן או חמאה)

2 כפות חלב

חלמון מביצה אחת

תמצית וניל

הוראות הכנה

1. מערבבים את השמנת, החלב, הביצה, הסוכר, קמח העוגות, קמח הלחם, השמרים והמלח. חשוב לערבב את המצרכים לפי הסדר הזה כדי להבטיח מרקם רך. לאחר מכן, לשים את הבצק במשך 15 דקות.

2. מכסים את הבצק במגבת ושמים במקום חמים לפחות במשך שעה, עד שהבצק כפול בגודלו. לאחר שתפח הבצק, לשים שוב במשך חמש דקות כדי להיפטר מבועות האוויר.

3. חותכים את הבצק ל-12 חלקים, מעצבים כל חתיכה לכדור ומניחים על מגש האפייה. לאחר מכן, מכסים את הכדורים במגבת ומניחים להם לתפוח שוב במשך שעה.

4. הכנת הציפוי: מוסיפים את אבקת החלב לקערת הערבוב ומוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה, אבקת האפייה וסוכר דק. מערבבים לשילוב כל החומרים בצורה אחידה. מוסיפים את הגהי, כפות החלב, החלמון ומעט תמצית וניל. משתמשים בידיים כדי לערבב הכול יחד לבצק. לשים כך שלא יידבק לידיים. אם נחוץ, אפשר להוסיף עוד חלב. לאחר מכן, עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד.

5. לאחר שתפחו הלחמניות בפעם השנייה, מחממים את התנור ל-180 מעלות. מחלקים את בצק הציפוי ל-12 חלקים, מגלגלים לכדורים ולאחר מכן מרדדים אותם לעיגולים ומניחים על כל לחמנייה.

6. מברישים מעט חלמון ביצה ואופים במשך 12-13 דקות.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה