מצרכים (ל-10 סועדים)
475 גרם קמח
20 גרם שמרים טריים
100 גרם חלב סויה לא ממותק
100 גרם מים
50 גרם חמאה טבעונית בטמפרטורת החדר
100 גרם ביצה טרופה
קורט מלח
ביצה (להברשה)
שומשום לקישוט
הוראות הכנה
1. שמים את כל המרכיבים מלבד החמאה במיקסר ומערבבים.
2. מוסיפים את החמאה בטמפרטורת החדר, חותכים לקוביות קטנות ומערבבים לעוד 10 דקות עד לקבלת תערובת חלקה.
3. יוצרים כדור מהבצק, מכסים אותו במגבת ונותנים לו לתפוח למשך כמה שעות בקערה משומנת.
4. לאחר ההתפחה, מחלקים את הלחם לכדורים במשקל 80 גרם.
5. מניחים את הכדורים על נייר אפייה ומכסים במגבת להתפחה נוספת למשך 50 דקות
6. לאחר ההתפחה הנוספת, מברישים את כדורי הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל בזמן שהתנור מתחמם ל-180 מעלות.
7. אופים למשך 22-24 דקות.
המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה