לחמניות דבש וקינמון טבעוניות

לחמניות אווריריות, עשירות בטעמים, רכות, נימוחות בפה ומשלבות שניים מסמלי החג הבולטים – תפוח ודבש * מתכון טבעוני, קל להכנה והכי חשוב: מתוק, חגיגי ומתאים לשולחן החג

מצרכים (ל-12 לחמניות):

תבנית עגולה קוטר 26-28

500 גרם קמח לבן

כפית קינמון

50 גרם סוכר

10 גרם שמרים יבשים

60 גרם רסק תפוחים

60 גרם שמן קנולה

30 גרם סילאן

30 גרם מייפל

200 גרם חלב סויה/שקדים

חצי כפית מלח

‍לציפוי לפני האפייה:

חלב סויה

סוכר גבישי (אופציונלי)

‍לציפוי לאחר האפייה:

3 כפות סילאן

3 כפות מים חמים

אופן ההכנה:

1. מכניסים לקערת מיקסר עם וו לישה קמח, קינמון, סוכר ושמרים ומערבבים.

2. מוסיפים את שאר המרכיבים: רסק תפוחים, שמן קנולה, סילאן, מייפל, חלב סויה ומלח. לשים למשך כ-10 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ורך.

3. משמנים מעט את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה עד להכפלת הנפח (בין שעה לשעה וחצי, תלוי בטמפרטורה בחוץ. הבצק יחסית דביק בשלב הזה וזה בסדר).

4. לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-12 כדורים שווים במשקל 70-75 גרם ליחידה.

5. מסדרים את הכדורים בתבנית עגולה עם מעט מרווחים עם נייר אפייה, מברישים בחלב סויה ומעבירים להתפחה שניה של כ-40 דקות כאשר התבנית מכוסה במגבת.

6. בנתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

7. מברישים את הלחמניות שוב בחלב סויה ומפזרים סוכר גבישי אם רוצים. אופים את הלחמניות למשך כ-30 דקות עד שהן מקבלות צבע שחום.

8. הכנת הסירופ: מערבבים סילאן עם מים חמים עד לאיחוד.

9. כאשר הלחמניות מוכנות, מברישים אותן בסירופ.

‍הלחמניות במיטבן בטמפרטורת החדר ביום ההכנה וביום שלאחריו. ניתן להקפיא אותן בקופסא סגורה עד חודש.

המתכון מוגש על ידי דניאל וגנר, קונדיטורית ושוקולטיירית. באדיבות חברת 'אורגניקזון'.