רכיבים (ל-16 יחידות):
450 גרם תפוח אדמה מגורר (בערך 2 תפוחי אדמה גדולים)
60 גרם קמח חיטה
50 גרם חלב סויה לא ממותק
15 גרם קמח תירס
10 גרם עירית קצוצה
10 גרם מלח או לפי הטעם
5 גרם שמרים
2 גרם פלפל שחור
גרידת לימון
25 גרם גבינה טבעונית מגוררת (לא חובה)
הוראות הכנה:
1. מסננים את תפוחי האדמה המגוררים בעזרת בד לסינון גבינה או מטלית מטבח ומהדקים לחילוץ הנוזלים.
2. יוצקים את תפוחי האדמה לקערה גדולה ומערבבים יחד עם שאר החומרים עד לקבלת עיסה אחידה.
3. יוצקים למחבת עמוקה שמן חמניות ומניחים לשמן להתחמם. השמן צריך להגיע עד לגובה אצבע, מספיק על מנת לכסות מחצית מהלטקס במהלך הטיגון.
4. לוקחים חלק מהתערובת בעזרת שתי כפות ומניחים בשמן החם. ניתן לעגל את הקציצה עם קצה הכף בזמן שהיא במחבת, על אף שאין חשיבות לכך שהצורה תצא עגולה.
5. כשהלטקס מזהיב, הופכים לצד שני ולא ממהרים. קחו את הזמן כך שהלטקס יתבשלו גם מבפנים. מוציאים מהמחבת ומניחים על צלחת מרופדת נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
* ניתן להגיש לצד יוגורט ועשבי תיבול או עם גוואקמולי וליים.
המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה