ליד הקפה באהבה

צילום: יעל אלעד
צילום: יעל אלעד
עוגיות לב טבעוניות ופריכות משקדים

מצרכים

אחד ושלושת רבע כוס קמח כוסמין לבן

רבע-חצי כוס סוכר קנים (אם אתם עושים ציפוי שוקולד מעל, כדאי להפחית בכמויות הסוכר)

כפית סוכר וניל (בעדיפות לסוויטאנגו)

175 גרם חמאה טבעונית קרה ורכה

רבע כוס קמח שקדים

הוראות הכנה

1. טוחנים במעבד מזון את הכול יחד עד שמתקבלים פירורים. 

2. מוסיפים שתי כפות שטוחות רסק תפוחים וכף חמאת שקדים. 

3. טוחנים יחד לעוד כמה שניות עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

4. מקמחים מעט את נייר האפייה, מרדדים את הבצק לעובי של 1 ס״מ וקורצים צורות.

5. מחממים את התנור לחום של 160 מעלות ואופים במשך כ-10-15 דקות.

6. בודקים את העוגיות אחרי 12 דקות, ורק אם הם עדיין רכות יש לתת 3 דקות נוספות. העוגיות צריכות להשאר בהירות. תבדקו לפי התחתית שזה מספיק אפוי.

הערות

  • אפשר לעשות ציפוי לעוגיות עם 100 גרם שוקולד מריר או שוקולד לבן פרווה מומס וכפית שמן קוקוס.
  • מומלץ לשמור בקופסא אטומה במקום מוצל – העוגיות נשמרות במצב טוב עד חודש מהאפייה.  

המתכון מאת יעל אלעד, מאמנת כושר ובלוגרית למתכונים בריאים. מוגש באדיבות חברת 'אורגניקזון', המתמחה בייבוא ובשיווק מותגים אורגניים ואיכותיים לסביבה