רכיבים לבצק:
250 גרם קמח חיטה מלאה
100 מ"ל בירה
50 מ"ל שמן
5 גרם מלח
רכיבים לתערובת ירקות:
150 גרם תרד קצוץ
150 גרם מנגולד קצוץ
75 גרם בצל ירוק
75 גרם כרישה קצוצה
25 גרם פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
פפריקה מעושנת
50 גרם צימוקים (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
2. מערבבים את הקמח עם מלח ואת השמן עם בירה. לאחר מכן מערבבים יחד בלילה רטובה עם יבשה. לשים ידנית במשך מספר דקות לקבלת בצד רך ואחיד ויוצרים מהבצק כדור.
3. מחלקים את הבצק לחתיכות קטנות יותר עבור מאפים אישיים, משטחים ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה.
4. בינתיים מרכזים בקערה את כל הירקות הקצוצים עם תבלינים ומעט שמן זית.
5. מניחים מעט תערובת ירקות במרכז המאפה. שימו לב שהבצק בדרך כלל מאבד נפח בתנור.
6. אופים בחום של 180 מעלות צלזיוס במשך 25 עד 30 דקות עד שהשוליים של המאפים מזהיבים.
המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה