מאפה ירקות

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
מנה עם מרקם מדהים וטעם משגע * מתאים לפתיחה של כל ארוחה

רכיבים לבצק:

250 גרם קמח חיטה מלאה

100 מ"ל בירה

50 מ"ל שמן

5 גרם מלח

רכיבים לתערובת ירקות:

150 גרם תרד קצוץ

150 גרם מנגולד קצוץ

75 גרם בצל ירוק

75 גרם כרישה קצוצה

25 גרם פטרוזיליה קצוצה

מלח

פלפל שחור

פפריקה מעושנת

50 גרם צימוקים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

2. מערבבים את הקמח עם מלח ואת השמן עם בירה. לאחר מכן מערבבים יחד בלילה רטובה עם יבשה. לשים ידנית במשך מספר דקות לקבלת בצד רך ואחיד ויוצרים מהבצק כדור.

3. מחלקים את הבצק לחתיכות קטנות יותר עבור מאפים אישיים, משטחים ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה.

4. בינתיים מרכזים בקערה את כל הירקות הקצוצים עם תבלינים ומעט שמן זית.

5. מניחים מעט תערובת ירקות במרכז המאפה. שימו לב שהבצק בדרך כלל מאבד נפח בתנור.

6. אופים בחום של 180 מעלות צלזיוס במשך 25 עד 30 דקות עד שהשוליים של המאפים מזהיבים.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה