מאפינס מנגו ולימון

צילום: באדיבות סטודיו Teka (יח"צ)
מנה שמתאימה במיוחד למי שגם בקיץ מתקשה להיפרד ממאפים

מצרכים

150 גרם קמח

6 כפות סוכר

35 גרם קורנפלור

8 גרם אבקת אפייה

6 גרם סודה לשתייה

100 מ"ל חלב מן הצומח או מים

65 מ"ל מיץ לימון

45 גרם חמאה מומסת

35 מ"ל שמן

75 גרם מנגו קפוא קצוץ

גרידת לימון משני לימונים

מצרכים לגרנולה – קישוט עליון (אופציה)

50 גרם שיבולת שועל

2 כפות סוכר

30 גרם קמח

30 מ"ל שמן

2 גרם אבקת אפייה

הוראות הכנה

1. בוחשים את כל המצרכים היבשים בקערה: קמח, סוכר, קורנפלור, אבקת אפייה וסודה לשתייה.

2. את המרכיבים הנוזליים מערבבים בקערה נוספת: חלב, מיץ לימון, חמאה מומסת ושמן. לאחר מכן יש לערבל ביחד את הבלילה היבשה לתוך הבלילה הרטובה (קצת בכל פעם) ולבחוש עד לקבלת עיסה אחידה.

3. מוסיפים את המנגו ואת גרידת הלימון.

4. הכנת הגרנולה: מערבבים יחד את כל המרכיבים. יש להשתמש בשתי תבניות חד פעמיות לכל מאפין על מנת שלא יתפרק באפייה ולפזר מעל את הגרנולה.

5. אופים במשך כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

6. מכניסים קיסם למרכז המאפין. אם הקיסם יוצא יבש סימן שהם מוכנים. מוציאים מהתנור ומניחים לקירור לפני ההגשה.

המתכון מוגש באדיבות מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka. מתכונים יצירתיים נוספים תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק של החברה